FORMULA E - DUVAL ÉS BUEMI NYERTÉK A VASÁRNAPI SZABADEDZÉSEKET

loic-duval-dragon-racing-london-eprix-660x330.jpg

Megrendezték Londonban a vasárnapi szabadedzéseket is, ahol először Loic Duval, majd a jelenlegi bajnoki második helyezett Buemi volt a leggyorsabb. Piquet megpördült a második edzésen.

Magyar idő szerint 17.00-kor kezdődik a szezon utolsó futama a Formula E-ben, ahol a három bajnok aspiráns, Nelson Piquet Jr, Sebastien Buemi és Lucas di Grassi csapnak majd össze a címért. Egyelőre a délelőtti szabadedzések alapján, valamint tegnapi győzelme miatt úgy tűnik, Buemi a leggyorsabb közülük, Piquet pedig mintha kicsit elveszett volna a záróhétvégén. Ezt mutatja például, hogy tegnap nem volt meg a megfelelő tempója, ráadásul a FanBoost-ot is "rosszul" használta el, ma pedig megpördült az FP2-n. Persze még mindig ő vezeti az összetettet, de mindössze 13 pont a három esélyes között a különbség. 

Duval 1:23.690-es idővel zárt az első szabadedzésen az élen, három tizedet verve Buemire. Ezen az edzésen Di Grassi a 6., Piquet pedig csak a 9. lett, de a brazilok nem használták a teljes rendelkezésre álló töltöttséget. 

A második szabadedzést viszont már az e.Dams svájcija nyerte 1:23.642-es idővel, megelőzve az ismét gyors Duvalt és a hazai közönség előtt szereplő Turvey-t (aki erre a hétvégére a NEXTEV-nél Piquet csapattársaként lépett be). Di Grassi itt a 4., Piquet pedig a 6. lett, de pk már nagyjából 1 másodpercet kaptak Buemi-től. 

Úgy tűnik tehát, hogy egyelőre Buemi a leggyorsabb a bajnoki címért harcolók közül, Piquet pedig továbbra sem találja a tempóját, de persze tegyük hozzá, hogy ezek még csak szabadedzések voltak, messzemenő következtetéseket nem szabd leszűrni belőlük. 

Az elektromos formaautók első szezonjának utolsó időmérő edzése magyar idő szerint délután 1 órakor veszi kezdetét. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr897579962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása