WTCC - LOEB ELSŐ POLE-JÁT SZEREZTE FRANCIAORSZÁGBAN

1435415879.jpg

Rettentően szoros és izgalmas időmérőnek lehettünk szemtanúi a Paul Ricardon, ahol az első három helyet újra kisajátították a Citroenek.


Q1

A piros lámpák kialvását követően elkezdődött az időmérő Franciaországban. Sokáig csak Hondás pilóta neve volt látható az élen, a harmadik helyen Michelisz Norbival, aki egy ideig a második helyet is elfoglalta. Végül Muller futotta meg a Citroenek első érdemleges körét, mellyel rögtön az élre ugrott. Eközben Rob Huff a Ladával mutatott be egy piruettet, amit az autó jobb hátulja bánt. A Q1-végén Ma állt az élen Muller-rel és Loeb-bel a háta mögött. Michelisz Norbi 7.-ként zárt. Meglepetésre életében először a Q2-be jutott a Chevroletes Grégoire Demoustier.

Q2

Rövid szünet után rögtön kezdetét vette az időmérő második szakasza, ahol Tom Chilton okozott hatalmas meglepetést: a brit pilóta a második helyen végzett, így tovább jutott a Q3-ba. Norbi a 8. helyen fejezte be ezt a szakaszt, így sajnos ő nem jutott tovább, de a 2. futamot a 3. helyről kezdheti majd meg.

Q3

A Q2-őt követően azonnal folytatódott a Q3, ahol először Ma lépett a pályára és kezdte meg a gyors körét. A kínainak nem bizonyult elég gyorsnak a köre, hogy sokáig megtartsa 1. helyét, hiszen Yvan Muller egy piszok gyors időt autózva megelőzte. Ezek után pedig csak fokozódtak az izgalmak! Sebastian Loeb érkezett meg a pályára és már az első két szektorban is gyorsabb volt Muller-nél, majd egy elképesztően gyorst kört futva megelőzte honfitársát. Muller ezt csak egy elismerő bólintással és tapssal vette tudomásul. A negyedik Citroenes pilóta is megkezdte gyors körét. Pechito Lopez mindenkire ráijesztett, amikor még Loeb-nél is jobb köridőt futott az első két szektorban, de végül valamilyen okból kifolyólag csak a harmadik helyre volt elegendő az ideje. Ezzel hazai közönség előtt pályafutása első pole pozícióját szerezte meg Sebastian Loeb két csapattársa Yvan Muller és Jose-Maria Lopez előtt.

Folytatás holnap az első futammal 12:30-kor.

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr957578770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása