FORMULA E - BUEMI A POLE-BAN LONDONBAN

buemi-44.jpg

Sebastien Buemi értékes 3 pontot szerzett a bajnoki címért folyó harcban mai pole-jával. Mögüle kisebb meglepetésre a Dragon Racing belgája, Jerome D'Ambrosio indulhat majd a 16.00-kor kezdődő futamon, míg a 3. helyen a másik bajnok aspiráns, Lucas Di Grassi végzett. Nelson Piquet, Jr., akinek  alegnagyobb esélye van elhódítani az első Formula E címet, a 4. helyen zárta a kvalifikációt.

Buemi tehát ezzel 3 ponttal csökkentette lemaradását Piquet-vel szemben, de a brazil legközelebbi riválisa még így is honfitársa, Di Grassi. A nagyok dolgába majd könnyen belezavarhat (illetve a biztonsági autós rajt miatt már bele is zavart) D'Ambrosio, aki nincs harcban a bajnokságért, viszont könnyen "megajándékozhatja" majd Buemit egy kényelmes előnnyel az élen, ha az első körökben is ott tud maradni a 2. helyen, ezzel valószínűleg feltartva Di Grassit és Piquet-t.

Mint minden ePrix helyszínen, így itt a Battersea Park-ban is nagyon közel vannak a falak, így mindig lehet számítani kisebb törésekre. Ezúttal a végül 16. helyen záró Karun Chandhok törte össze versenygépét, mikor az utolsó kanyarban elvesztette uralmát autója felett, és a gumifalba ütközött. De fabio Leimer is meleg helyzetet kellet, hogy átéljen, mikor elfékezte magát a 8-as fordulóban, és finoman megpuszilta a falat.

A szezonzáró hétvége alkalmából két versenyt rendeznek Londonban, melyek közül az első ma délután 4-kor kerül megrendezésre. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr967578206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása