DTM - VIETORIS A POLE-BAN EGY ELKÉPESZTŐEN IZGALMAS IDŐMÉRŐ UTÁN

1435406949.jpg

Christian Vietoris szerezte meg a pole pozíciót az első norisringi futamra. A kvalifikáció vizes pályán kezdődött, de aztán elkezdett száradni, így a végén valóban az nyert, aki utoljára tudta teljesíteni leggyorsabb körét. A második helyről Gary Paffett, a harmadikról pedig a Norisring specialistája, Jamie Green indulhat. A végig gyorsnak tűnő Robert Wickens az utolsó percek kavarodásában csak a 7. helyet csípte el.

A 20 perces edzés még vizes pályán kezdődött, de az eső már nem esett. Minden pilóta a vizes abroncsokkal ment ki a pályára, de nagyjából 10 perc után, az edzés felénél eljutottak a pontig, ahonnan már érdemesebb volt a száraz pályára alkalmas slick gumikat használni. Fel is tették a csapatok ezeket az autókra, és ezzel a hátralévő idő rendkívül izgalmasan alakult, hiszen a köridők folyamatosan javultak. Nem egyszer volt rá példa az időmérő alatt, hogy egy pilóta vezetett, de mindössze 10-15 másodperc múlva már a TOP 10-ben sem találta magát. A pálya rövidsége miatt a forgalom is problémát okozott, de ez már megszokott itt a Norisringen.

Bejött tehát a sorrend, melyre a szabadedzések alapján kimondva, kimondatlanul, de számítani lehetett, hiszen a végén a majdnem teljesen száraz pályán a Mercedes kisajátította az első sort Vietoris-szal és Pafett-tel. A stuttgartiak tempója azonban a nedves aszfalton sem volt rossz, ott főleg a végén a 5. és 7. helyen záró Wehrlein és Wickens voltak nagyon gyorsak. Az Audi mondhatni szenvedett, először az évben. Az ingolstadtiak autói közül mindössze kettő (!) került be a legjobb tízbe, és a rajtrács utolsó 4 helyét is ők töltik majd fel, ráadásul olyan nagy nevekkel, bajnokokkal, mint Matthias Ekström vagy Mike Rockenfeller. A BMW pedig folytatta idei gyenguska formáját, közülük a legjobb a 6. helyen végző Augusto Farfus lett.

A mai futam valamivel fél 5 után rajtol, és valószínűleg már nem várható eső.

Fábián Patrik 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr747578172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása