DTM - PAFFETT NYERTE AZ FP1-ET A NORISRINGEN

150626-train2.jpg

Megkezdődött a Német Túraautó Bajnokság egyik leghíresebb versenyhétvégéje, amelyet a német Monacónak is emlegetett Norisring pályán rendeznek. Az elnevezés nem véletlen, a pálya ugyanis Nürnberg városának utcáin kanyarog, és akárcsak Monte-Carlo esetében, itt is rendkívül közel vannak a falak, hibázásra tehát nincs lehetőség. Az 1. szabadedzést nem meglepetésre egy Mercedes, a rutinos rókának számító Gary Paffett nyerte, a stuttgartiak általában jól mennek ezen a pályán. 

Nem nevezhető meglepetésnek a Mercedes sikere az első szabadedzésen. Még akkor sem, ha láttuk, milyen szinten dominált eddig az idei szezonban az Audi, ugyanis a csillagos márka autói rendre jól szerepelnek a Norisringen. Misem igazolhatná ezt jobban, mint az említett első gyakorlás, amelyen kettős Mercedes-győzelem született: a legjobb időt tehát Paffett autózta (48.553), a második helyen pedig Paul di Resta végzett (48.579). A legjobb BMW-s a 3. helyen záró Bruno Spengler, a legjobb Audis pedig a norisringi specialistának számító, és az előző helyszínen (Lausitzring) duplázó Jamie Green volt az 5. pozícióban. 

A pálya nagyon rövid, alig van 2 km, így várhatóan nagyon szoros lesz a mezőny. A DTM hivatalos oldalának predikciói szerint az időmérő edzéseken akár 6 tized másodpercen belülre is kerülhet mind a 24 pilóta.

A hétvége holnap folytatódik először az FP2-vel, majd jön az 1. futam rajtrácsáról döntő időmérő 13 óra 25 perckor. A szombati futam 16.48-kor rajtol majd.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr457576180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása