WTCC - FURCSA DÖNTÉS A SZERVEZŐK RÉSZÉRŐL

qatar-track.jpg

Talán ilyen még sosem fordult elő FIA által rendezett autósport-eseménnyel kapcsolatosan. A WTCC szezonzáróját egy héttel hátrébb tolták, azonban a futamokat áthelyezték vasárnapról péntekre.

A Túraautó Világbajnokság 2005-ben indult, és azóta minden évben Makaóban zárult a szezon, egészen a tavalyi esztendőig, ugyanis az idei évben az ázsiai utcai pálya helyét a MotoGP-rajongók számára már jól ismert katari aszfaltcsík veszi át. A losaili versenynek az lesz a különlegessége, hogy éjszakai, azaz villanyfényes futam lesz, erre pedig a WTCC-ben korábban nem volt példa, tehát ez lesz a széria első olyan futamai, melyet nem világosban rendeznek meg.

A katari versenyhétvége eredetileg november 20-a és 22-e között, péntektől vasárnapig került volna megrendezésre, ám mivel pont azon a víkenden van az arab nemzetek csúcstalálkozója, a királyi család azt kérte, hogy minden sporteseményt, amit abban az időszakban szerettek volna eredetileg megrendezni, helyezzék át egy másik időpontra. Ennek a kérésnek elsősorban biztonsági okai vannak, a második érv pedig az, hogy minden hotel telített lesz.

Az újonnan kiválasztott, november 27-29-i hétvége azonban egybeesik a Forma-1 szezonzáró hétvégéjével, az Abu-Dhabi Nagydíjjal, amely közép-európai idő szerint szintén az esti órákban lesz, ráadásul a síelő versenyszezon rajtja is ekkor lesz, melyet a Túraautó VB-t létrehozó és azóta rendszeresen közvetítő Eurosport szintén tervez sugározni. Ennek következtében a WTCC szervezői azt a döntést hozták meg, hogy futamokat előretolják a pénteki napra, azaz november 27-ére, így csak a Forma-1-es szabadedzésekkel lesz átfedés. A tulajdonosok faxon már beleegyeztek a módosításba, már csak az FIA-nak kell rábólintania.

Fotó: MotoGP

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr607565172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása