SBK - KAWASAKI-URALOM MISANÓBAN

11391147_10153019558639032_1701231926663708426_n.jpg

A SBK mezőnye a hétvégén Misanóban randevúzott. A hétvége folyamán pedig ismételten a Kawasakik bizonyultak a leggyorsabbnak.

Első szabadedzés

Rögtön meglepetés született a misanói első tréningen. A több mint két év után visszatérő Max Biaggi szenzációs köridővel megnyerte az első edzést.

Péntek reggel 11 órakor vette kezdetét az első tréning Misanóban, ahol már rögtön látni lehetett a végső erőviszonyokat. Davide Giugliano hatalmas bukást produkált, miközben Biaggi tovább tudott javítani köridején, így az apriliás versenyző zárt az élen. Őt Chaz Davies, majd a kawasakis Jonathan Rea követte.

Második szabadedzés

Max Biaggi ismét verhetetlennek bizonyult Misanóban, habár az utolsó pillanatban futotta meg az edzés leggyorsabb körét. Nem sokkal a leintés előtt piros zászlóval kellett félbeszakítani az edzést Christophe Ponsson hatalmas bukása miatt. Ekkor Rea, Biaggi volt a sorrend az élen.

Az újraindítást követően aztán megkezdődött a tűzijáték. Először Chaz Davies, majd Davide Giugliano neve volt látható az élen, végül Biaggi futotta a leggyorsabb kört, mögötte Giugliano következett. A magyar pilóták ismét a sor végén fejezték be az edzést.

Harmadik szabadedzés

A szombat délelőtti edzés rögtön egy nagyon fontos bejelentéssel vette kezdetét. A pénteki nap során Luca Scassa bukott, aminek következtében jobb kulcscsontját eltörte, az ő helyét a hétvége további részében Michele Pirro vette át. Azonban Pirrónak sem volt szerencséje: a tréning első szakaszában bukott, akárcsak Leon Camier, emiatt előkerült a piros zászló is. Ekkor Biaggi és Rea volt az első két helyen.

Az edzés utolsó szakaszára viszont a két apriliás versenyző, Torres és Haslam csak úgy szórta a jobbnál jobb köröket, de Chaz Davies is gyorsulni tudott Ducatijával.

Végül Jordi Torres nyerte az edzést. A második helyet a kawasakis Jonathan Rea foglalta el. A harmadik pedig Torres csapattársa, Leon Haslam lett. A magyar fiúknak ma sem volt jó napjuk, az utolsó két helyen fejezték be az edzést, így a vasárnapi futamra is ezeket a pozíciókat szerezték meg.

Negyedik szabadedzés

Biaggiról és a két kawasakisról, Rearól és Sykesről szólt az időmérő előtti utolsó szabadedzésnek az első fele, majd jött Giugliano és mindenkinél gyorsabb kört motorozva megnyerte az edzést. A második helyen Leon Haslam végzett. A harmadik helyett a kawasakis Jonathan Rea foglalta el.

Időmérő - Superpole 1

Szokás szerint a Superpole 1-ból a két leggyorsabb pilóta juthat tovább a következő fordulóba, hogy megküzdhessenek a pole pozícióért. Meglepetésre a kawasakis versenyző Tom Sykes is az első forduló résztvevője volt, de hozta a papírformát és Ayrton Badovinivel együtt simán tovább jutott.

Időmérő - Superpole 2

Az időmérő második szakaszában rögtön a piros lámpák kialvását követően megkezdődött a véres küzdelem a pályán. Leon Haslam rögtön feladta a leckét mindenkinek, pályacsúcsot döntő idővel ugrott az élre. Ekkor a második helyen Rea, állt mögötte pedig Biaggi. Nem sokkal a leintés előtt Torres neve villant fel az első helyen, de aztán jött Tom Sykes a Kawasakival és piszok gyors időt motorozva megszerezte a pole-t. Le a kalappal a brit világbajnok előtt, hiszen a Superpole 1-ben is bizonyítania kellett. A második helyet Leon Haslam szerezte meg, a harmadik helyen pedig Davide Giugliano végzett.

Első futam

Misanóban Tom Sykes indulhatott a pole pozícióból, mellőle az apriliás Leon Haslam várhatta a rajtot. A piros lámpák elalvását követően Sykes megtudta őrizni vezető pozícióját, Haslam viszont nem tudta tartani a lépést vele, így az olasz Giugliano megelőzte. Chaz Davies pedig folyamatosan lopakodott előrébb a mezőnyben.

A harmadik helyért Haslam és Rea vívott óriási csatát, melyből a kawasakis versenyző került ki győztesen. Sőt, Haslamet annyira kizökkentette ez a vezetésből, hogy pár kanyarral később Davies is elment mellette. Majd a verseny végére újabb küzdelem alakult ki a harmadik helyért, ezúttal Rea és Davies csatázott egymással. Azonban Jonathan Rea végül nem hagyta magát, és még a második helyen motorozó Giuglianót is elkapta.

Ezzel a Kawasaki újabb kettős győzelmet könyvelhetett el. Sykes rajt-cél győzelmet aratott. Rea pedig folytatta elképesztő sorozatát, ami szerint idén a mindig az első  két helyen végzett. A harmadik helyen Chaz Daviest intette le a kockás zászló. A TOP10-et Van Der Mark zárta. A magyarok a 21-22. helyen végeztek, Rizmayer -Tóth sorrendben.

Második futam

A vasárnapi második futamon a rajtsorrend változatlan maradt. A rajt is hasonlóan zajlott le az előzőhöz képest, Sykes maradt az élen, Giugliano és Haslam pedig helyett cseréltek. Nem sokkal később pedig kialakult a jól megszokott kép: a két Kawasaki és a két Ducati haladt az élen. Habár a Sykes, Giugliano, Rea hármas némi előnyt kimotorozva meglógtak a többiektől.

A Kawasakik házi csatába kezdtek egymással, nem törődve azzal, hogy Davies és Haslam egyre jobban közeledett hozzájuk. Végül Rea állva hagyta csapattársát és üldözőbe vette a Ducatikat. Eközben Sykesnak Haslammal és Daviessel kellett megküzdenie, amiből Haslam jött ki a legjobban és egyszerre ment el mind a két versenyző mellett.

Nem sokkal a futam vége előtt Rea utolérte Giuglianót, de a kawasakisnak nem okozott nagy gondot az olasz pilóta és könnyedén elment mellette, így szezonbeli 11. győzelmét zsebelte be a brit pilóta. Második Davide Giugliano lett. A harmadik helyre az apriliás Leon Haslam hozta be a motorját.

Fotó: World SBK

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr577565178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása