WTCC - MULLER-POLE, LADA-SZÁRNYALÁS, HONDA-MÉLYREPÜLÉS A SZLOVÁK IDŐMÉRŐN!

10450749_654627877970742_7528038466069814353_n.jpg

A Citroen francia versenyzője, Yvan Muller szerezte meg a pole pozíciót a Slovakiaringen, miközben a Lada óriásit villantott, a Honda pedig (sajnos) pofára esett.

Magyar szemszögből tragikusra sikeredett a WTCC szlovák időmérőjének az első szakasza. Michelisz Norbert a 13., azaz az első kieső helyen búcsúzott a Q1-ben, míg a Lada súlyelőnyét ügyesen kihasználva bejutott a Q2-be. De nem Michelisz Norbi volt az egyedüli nagy név, aki számára hamar véget ért az időmérő, ugyanis a ROAL Chevrolet hollandja, Tom Coronel csak a 15., míg a gyári Honda portugálja, Tiago Monteiro csak a 17. leggyorsabb időt tudta összepakolni. A Q1-nek egy nagyobb meglepetése volt, az pedig a Camposnál ezen a hétvégén debütáló Mato Homolához fűződik, aki a 11. helyen jutott tovább.

A második szakaszban az újonc Homola jó eséllyel pályázott a fordított rajtrácsos pole-ra a szlovák drukkerek nagy örömére, ám a gigantikus meglepetés elmaradt. Viszont a Lada legjobb hétvégéit éli manapság, ugyanis hagyján, hogy Huff és Catsburg a három legjobb Citroen-pilóta mellett továbbjutott a Q3-ba, de az oroszok harmadik pilótája, Jaap Van Lagen a 10. lett, ami azt jelenti, hogy a holland rajtolhat az első helyről a második versenyen.

A Q3-ban az azonban egyértelmű volt, hogy a két Lada nem rúghat labdába a Citroenekkel, így a papírformának megfelelően Huff lett a negyedik, Catsburg pedig az ötödik. Előttük, csak egy hajszállal szerezte meg a harmadik pozíciót Sebastien Loeb. A nagy csata az első helyért ment: Yvan Muller és "Pechito" Lopez is nagyon jó kört rakott össze, utóbbi a középső szektor kifejezetten villámgyors volt, de végül a teljes körön alulmaradt, így Mulleré lett a pole a Slovakiaringen.

A kvalifikáció végeredménye:

kvali_svk_1.jpg

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr227559816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása