WTCC - HUFF NYERTE A TESZTET A SLOVAKIARINGEN

10891981_654526467980883_4400501018696167855_n.jpg

Talán kisebb meglepetés, hogy egy Lada végzett az élen a Túraautó VB szlovákiai tesztjén, vagy ahogy hívni szokták, a 0. szabadedzésen. A TOP 3-ba még Ma Qing Hua és Hugo Valente fértek be, ami azt jelenti, hogy nincs Honda a képzeletbeli dobogón. Michelisz Norbi csak a 11. helyen végzett.

Robert Huff Ladája éppenséggel 60 kilóval könnyebb, mint a Citroen-ek és a Hondák, szóval azon az edzésen, ahol még mindenki csak a beállításokat próbálgatja, ez nem nagy meglepetés. Nagy javulásra lehet számítani viszont Citroen fronton, hiszen mindössze egy autójuk, közülük is talán a leglassabbnak tartott kínai versenyző, Ma Qing Hua tudott beférkőzni a TOP 4-be. A 4. helyen legjobb Hondásként Gabriele Tarquini zárt, mögötte pedig az az Yvan Müller, aki egy ideig vezette is a tesztet annak ellenére, hogy az elején defektet kapott. Érdemes megemlíteni, hogy a világbajnokságot vezető José Mária Lopéz csak a 10. helyen végzett. Persze nem kell egyből drámára gondolni, valószínűleg csak nem találta el a megfelelő beállításokat mérnökeivel. Pánokra nincs szükség az argentinnál, hiszen még van hátra két szabadedzés az időmérőig.

Michelisz Norbi privát Hondája ma sokkal lassabbnak bizonyult a gyári autóknál, főleg a pálya első két szektorában. Érdekes, hogy Norbi egyszer sem teljesített egy gyorskörnél hosszabb etapot, tehát valószínűleg különféle beállításokat próbálgattak a Zengő Motorsportnál. 

A Nika Racing-hez beugró Nestor Girolami átlagos teljesítményt nyújtott, és a 12. helyen zárt, de hozzá kell tenni, hogy az argentin először vezette ezt a privát Hondát, és ezek voltak az első körei a Slovakiaringen is, szóval még bőven várható tőle javulás. 

A WTCC programja holnap délelőtt folytatódik a szabadedzésekkel, majd délután az időmérővel. 

Fotó: FIA WTCC

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr547557572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása