SBK - REA PAZAR HÉTVÉGÉT ZÁRT PORTIMAÓBAN!

52872_p7_action_full.jpg

A Kawasaki versenyzője, Jonathan Rea dupla győzelemmel zárta a Superbike portimaói hétvégéjét.

Első szabadedzés

A pénteki első szabadedzésen a kawasakis Jonathan Rea végzett az élen. Második helyen a sokáig az edzést uraló Giugliano végzett. A harmadik leggyorsabb kört a suzukis Alex Lowes futotta meg. A magyar versenyzők szokásosan a mezőny végén foglalták el helyüket: Rizmayer Gábor 19. lett, Tóth Imre a 21. helyen végzett, limitidőn kívül.

Második szabadedzés

A péntek délutáni edzésen Davide Giugliano szerezte meg az elsőséget. Mögötte Jonathan Rea és Tom Sykes végzett. A Rea, Sykes, Giugliano, Davies négyes uralta az egész edzést. Aztán Giugliano revansot vett Rea-n a délelőtt miatt és az utolsó pillanatban gyorsabb kört futott, mint a brit éllovas és megnyerte az edzést. A magyar pilóták a 21-22.helyen fejezték be az edzést, Rizmayer - Tóth sorrendben.

Harmadik szabadedzés

A szombat délelőtt megrendezésre kerülő edzésen Jonathan Rea volt a leggyorsabb a portugál aszfaltcsíkon. A második helyen Davide Giugliano végzett. A harmadik helyre Sykes hozta be a motorját. A harmadik edzés rendkívül szorosra sikerült, csak úgy dobálták a jobbnál jobb köridőket a pilóták. Chaz Davies brutálisat ment az első szektorban de bukott, emiatt sajnos nem tudta befejezni körét és a hatodik helyen végzett. Ami a magyar versenyzőket illeti a 21-22. leggyorsabb időt futották meg. Emiatt nem jutottak be a Superpoleba és a vasárnapi futamoknak is ezekből a pozíciókból vágnak neki.

Negyedik szabadedzés

A negyedik, egyben utolsó szabadedzésen meglepetésre az apriliás Leon Haslam volt a leggyorsabb versenyző volt. A második helyet a kawasakis Tom Sykes foglalta el. A harmadik helyen pedig a szintén kawasakis Jonathan Rea végzett. A sorr végén megint a két magyar pilóta végzett, Rizmayer - Tóth sorrendben.

Időmérő - Superpole 1

A szezon hetedik időmérő edzésének első szakaszában a két továbbjutó helyért zajlott hatalmas csata, főleg Leon Camier, Michael Van der Mark, Alex Lowes és Leandro Mercado küzdött meg. Végül Alex Lowesnak és a ducatis Leandro Mercadonak sikerült továbbjutásra elegendő időt motorozniuk.

Időmérő - Superpole 2

Pár perc szünet után folytatódott az időmérő második szakasza. Haslam rögtön megfutotta a leggyorsabb kört, majd a pole pozíció egyik nagy esélyese, Jonathan Rea bukott és befejezte az időmérőt, emiatt a brit a nyolcadik helyre kvalifikálta magát. Végül a pole pozíciót idén másodjára Davide Giugliano szerezte meg. A második helyen Tom Sykes végzett, a harmadik legjobb időt pedig Chaz Davies motorozta. A TOP10-et Ayrton Badovini zárta.

Első futam

A portugáliai első futamon Davide Giugliano indulhatott a pole pozícióból, de a ducatis pilóta nem használta ki előnyét és folyamatosan csúszott egyre hátrébb. Sykes átvette a vezetést, eközben csapattársa, Rea óriásit rajtolt és a 8. helyről már az első kanyarban a negyedik helyen találta magát. Folyamatosan futotta a jobbnál jobb köridőket, míg egyszer csak meg nem érkezett Sykes nyakára. A britet az a tény sem tántorította el, hogy időközben az eső is eleredt. A harmadik helyért élre menő küzdelem alakult ki Haslam és Davies között, amiből Davies került ki győztesen. Szép sorjában mindegyik versenyző esőre alkalmas abroncsokra váltott, de ettől függetlenül a Kawasakik haladtak az élen, őket pedig a Ducatik követték. Ez a futam leintéséig nem is változott. Így újabb Kawasaki kettős győzelem született. A dobogó legalsó fokára pedig Chaz Davies állhatott fel. Rizmayer Gábor a 19. lett, Tóth Imre pedig a 20.

Második futam

A portugáliai második futamon sem talált legyőzőre a világbajnoki éllovas Jonathan Rea. A rajtsorrend változatlan maradt az előző futamhoz képest: Giugliano, Sykes és Davies indulhatott az első sorból. A rajtot követően Sykes újra átvette a vezetést, őt pedig a Ducatik követték. Nem nagy meglepetésre a negyedik helyen felbukkant a brit Jonathan Rea. Elképesztő hajrába kezdett és pár kör múlva már vezető pozícióban találta magát, habár Giuglianóval csatázott egy jót, de az olasz versenyzőnek esélye sem volt. Ezzel Rea szezonbeli 10. győzelmét aratta, továbbnövelte előnyét az összetettben. A második helyen Davide Giuglianót intette le a kockás zászló. A harmadik Leon Haslam lett. Rizmayer Gábor a 18., Tóth Imre a 19.helyen fejezte be a portugál versenyhétvégét.

Fotó: worldsbk.com

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr657525302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása