F1 - BUTTON BOKSZUTCA-ÁTHAJTÁSOS BÜNTETÉSRE SZÁMÍT

jenson_button_canadian_f1_grand_prix_qualifying_s1hpysvinf2l.jpg

A McLaren-Honda brit versenyzője, Jenson Button bokszutca-áthajtásos büntetéssel kalkulál a Kanadai Nagydíjra.

A McLaren-Honda világbajnok pilótája, Jenson Button nem tudott részt venni az időmérő edzésen, mivel még a harmadik edzésen elszállt az autójában az MGU-H (hőenergia visszanyerő rendszer) és a turbó, ezt a két alkatrészt pedig ki kellett cserélni.

Az első alkatrész cseréjéért elvileg tízhelyes, a második cseréjéért öthelyes rajtbüntetés járna, ám mivel a brit pilóta annyira hátulról rajtol alapból, hogy esélye nem lenne letölteni a büntetését, így egy bokszutca-áthajtásos büntetéssel számol 2009 világbajnoka.

UPDATE: A McLaren megerősítette, hogy valóban kicserélték a turbót és a hőenergia visszanyerő rendszert Button autójában, ráadásul mindkét elemből ez az ötödik darab. Elvileg 15 rajthelyes büntetést kapna a brit, ám mivel a tegnapi időmérő kihagyása miatt nem tudja letölteni a büntetéseket, ezért kapott egy bokszutca-áthajtásos büntetést a futamra.

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr517523480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása