F1 - ROSBERG VOLT A LEGGYORSABB AZ IDŐMÉRŐ ELŐTT! NASR ROMMÁ TÖRTE A SAUBERT, BUTTON ALATT MEGÁLLT A MCLAREN-HONDA!

nico_rosberg_canadian_f1_grand_prix_practice_9jtbsfn8wbul.jpg

Nico Rosberg nyerte a kaotikus harmadik szabadedzést Montrealban a Mercedesszel, megelőzve Kimi Raikkonen Ferrariját és Romain Grosjean Lotusát. A tréning második felében Felipe Nasr gumimelegítés közben vágta falnak a Sauber C33-ast a hátsó egyenes közepén! Button alatt meg ismételten megadta magát a McLaren-Honda! Mind a brazil, mind a brit miatt volt egy-egy piros zászlós fázis.

Két piros zászlóval is félbe kellett szakítani a közép-európai idő szerint 16:00-kor kezdődő harmadik szabadedzést.

Az első piros zászló kiváltó oka a sauberes Felipe Nasr hatalmas balesete volt. Az újonc brazil gumimelegítés közben, amatőr módon vágta neki a betonfalnak a Sauber C33-ast a hátsó hosszú egyenes közepén. Nasr autójának az eleje jócskán leamortizálódott. 

A második, az edzést is végleg leintő piros zászló Jenson Button miatt került elő. A brit McLaren-Hondájában egy erőforrás mondta be az unalmast, emiatt percekkel a 60 perces tréning előtt a 2009-es világbajnok leparkolt a hetes kanyarban.

Ami pedig a végeredményt illeti. Negyed órával a leintés előtt Kimi Raikkonen vezette az edzést, az első piros zászlós fázis után javított a finn a köridején fél másodpercet, ám ennek ellenére megállíthatatlan volt Nico Rosberg, aki egy kegyetlenül gyors köridővel vette át a vezetést, amelyet meg is tartott a leintésig. A világbajnoki pontverseny második helyezettje mögött Kimi Raikkonen zárt a Ferrarival és Romain Grosjean a Lotusszal. A negyedik helyen zárt a williamses Valtteri Bottas, ötödikként Sergio Perez a Force Indiával. Mögöttük még Kvyat, Massa, Vettel, Sainz Jr. és Maldonado fért be az első tízbe.

Ez az edzés katasztrofálisan sikerült Lewis Hamilton számára, aki a Mercedesszel egyetlen egy értékelhető kört nem tudott összerakni, így csak a 20. helyen (!!!) zárt Montrealban. A brit eredménye önhibájára, a lassú autók hadára és a piros zászlókra vezethető vissza.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

cg02qx0ucaafvn7.jpg

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr867522560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása