F1 - A CSAPATOK NEM AKARNAK 18 COLOS ABRONCSOKAT

f1-july-silverstone-testing-2014-charles-pic-lotus-f1-e22-third-driver-leaves-the-pits-run.jpg

A Forma-1-es csapatok egyértelműen tiltakoznak az abroncsméret megnövelése ellen, miközben a Pirelli és a visszatérésen gondolkozó Michelin egyértelműen támogatja az ötletet.

A tavalyi év folyamán már felmerült az ötlet a 18 colos kerekek bevezetését illetően, a Pirelli pedig ennek megfelelően, a megadott paraméterekkel legyártotta a gumit, amelyet a tavalyi szezonközi teszten ki is próbáltak Silverstoneban a Lotus autóján. Sőt, ezeket a kerekeket a Monacói Nagydíj helyszínére is elvitték, ahol Martin Brundle próbálta ki őket egy GP2-es autóval. A ma már televíziós szakértőként dolgozó egykori Forma-1-es pilóta kijelentette, hogy a 18 colos kerekeké lesz a jövő.

A témában több szakember is megszólalt. A Mercedes műszaki igazgatója, Paddy Lowe elárulta, hogy a csapatok java kitart a jelenlegi, 13 colos kerekek mellett, melynek oka az lehet szerinte, hogy ezek az abroncsok nehezebbek lennének, a tapadásuk pedig kisebb. A McLaren vezető mérnöke, Matt Morris pedig kifejezetten díjazza az ötletet, szerinte jót tenne a versengésnek.

Fotó: Motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr727521854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása