F1 - LEWIS HAMILTON NYERTE A MÁSODIK EDZÉST KANADÁBAN!

lewis_hamilton_canadian_f1_grand_prix_practice_dfegbv_ppedl.jpg

Lewis Hamilton autózta a leggyorsabb kört a Mercedes autójával a második szabadedzésen is Montrealban. 35 perc után megérkezett az eső Kanadába, a Mercedes pedig érthetetlen módon a brit világbajnokot intermediate abroncsokon küldte ki, aminek meg is lett az eredménye: Hamilton 40 perccel a leintés előtt nekicsúszott a 10-es kanyar bukóterében a gumifalnak, így számára idejekorán ért véget az edzés. A második-harmadik helyen a Ferrari párosa zárt Vettel - Raikkonen sorrendben.

A második szabadedzés Kanadában száraz körülmények közt vette kezdetét közép-európai idő szerint 20:00-kor. Igaz, már az induláskor is eléggé felhős volt az égbolt, azonban az esőre még 35 percet kellett várni.

Száraz körülmények között ismét csak pár esemény történt. Lewis Hamilton volt az, aki az elején nagyon sokat hibázott, egyszer kőkeményen át kellett hajtania az utolsó sikánban lévő kerékvetőn, hogy ne kössön ki a Bajnokok Falán.

A Force India Mercedes német pilótája, Nico Hülkenberg pedig kapott egy bal hátsó defektet a 18-19. percben, de szerencsére a német vissza tudott menni a bokszba. 

A 35. perc környékén leszakadt az ég Montrealban, és rövid idő alatt valami bődületes mennyiségű csapadék zúdult a pályára, így mindenki bemenekült a bokszba. 

Pár perccel később a Mercedesnél kiküldték Hamiltont a pályára, teljesen érthetetlen módon az átmeneti eső gumikon, ennek persze meglett a foganatja. Lewis Hamilton a zöld jelölésű Pirelliket nem tudta megfékezni egy, a 10-es kanyarban található vízátfolyáson, így a brit kétszeres világbajnok nekicsúszott a bukótérben található gumikorlátnak, ez pedig számára az edzés végét jelentette, még a piros zászló is előkerült a baleset miatt. Az autó eleje károsodott, igaz, nem nagyon.

A sorrend még száraz időjárási körülmények között született meg. A második tréninget is megnyerte Lewis Hamilton a Mercedesszel az eső után, mögötte a Ferrari duója zárt, és a másik Mercedesszel Nico Rosberg. A Lotus pedig továbbvitte az erős formáját: Maldonado az ötödik, Grosjean a hetedik leggyorsabb volt a gyakorláson, közéjük Valtteri Bottas ékelődött be a Williamsszel, csapattársa, Felipe Massa a nyolcadik lett, ami azt jelzi, hogy kezd visszajönni a grove-i istálló megszokott formája a monacói rémálmukat követően. A TOP10-et a két Red Bull-pilóta, Daniil Kvyat és Daniel Ricciardo zárta. 

A hétvége menetrendje a harmadik edzéssel folytatódik Montrealban, melyet közép-európai idő szerint holnap délután négykor kezdődik meg.

A második szabadedzés végeredménye:

cgwp4ecwoaabzxl.jpg

Fotó: Zimbio.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr367521178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása