F1 - HAMILTON NYITOTT AZ ÉLEN KANADÁBAN!

lewis_hamilton_canadian_f1_grand_prix_practice_f1u5hqadgtll.jpg

A Mercedes brit világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton zárt az első helyen az első szabadedzésen Montrealban.

Közép-európai idő szerint 16 órakor, az első szabadedzés kezdetekor meglehetősen borús időjárás fogadta a Forma-1 mezőnyét Kanadában. 

Ismételten a McLaren-Honda műszaki hibájával indult a hétvége, és ismét Jenson Buttont tréfálta meg a technika Ördöge. A 2009-es világbajnok sebességváltója második fokozatban ragadt, így a britnek 90-100 km/órás tempóval kellett visszaevickélnie a bokszba.

Az MP4-30-as megállását követően unalomba fulladt a 90 perces tréning: mindig csak pár pilóta volt kint a pályán, ráadásul a mezőny nagyon hamar átállt a hosszabb etapokra. Egy-két említésre méltó esemény az utolsó 30 percben történt. 

Fél órával a leintés előtt Lewis Hamilton megforgott a Mercedesszel a kettes kanyarban, de tovább tudott menni a Mercedesszel. 12 perccel a kockás zászló előtt Carlos Sainz Jr. Toro Rossója megállt a bokszkijáratnál, a faenzai csapat szerelőinek vissza kellett tolniuk a spanyol autóját a garázsukba.

A leggyorsabb köridőt Hamilton produkálta, aki 1:16.212-es idejével 0,425 másodpercet vert német csapattársára, Nico Rosbergre. A harmadik helyen óriási meglepetésre nem egy Ferrari-pilóta zárt, hanem Romain Grosjean a Lotusszal. Sőt, olyannyira szoros volt az élboly vége, hogy még Nico Hülkenberg is befurakodott a Force Indiával az ötödik leggyorsabb köridőt futó ferraris Sebastian Vettel elé. A négyszeres világbajnokot Felipe Massa követte a Williamsszel, és Daniil Kvyat a Red Bull-lal. A nyolcadik helyen végző Pastor Maldonadónak köszönhetően elmondhatjuk azt, hogy mind a két Lotus a TOP10-ben zárta az első gyakorlást. A TOP10-es névsort a mclarenes Fernando Alonso és a toro rossós Max Verstappen zárta.

A második szabadedzés közép-európai idő szerint 20:00-kor veszi kezdetét Montrealban.

Az első szabadedzés végeredménye:

cgv2j9jwgaezcca.jpg

Fotó: Zimbio.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr407520708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása