WEC - A PORSCHE NYERTE A LE MANS-I TESZTET

cgw73ggwsaasnqg.jpg

Az Endurance Világbajnokság hivatalos Le Mans-i tesztjét a #17-es Porsche nyerte, amely már délelőtt megdöntötte a tesztrekordot Neel Janival a volánnál.

Május 31-én, azaz vasárnap került megrendezésre a WEC hivatalos tesztje Le Mans-ban, ahol megdőlt a tesztrekord már a délelőtt folyamán a Porsche #18-as autójában ülő Neel Janinak köszönhetően még az eső ellenére is, ami arra ad tanúbizonyságot, hogy a Porsche  919 Hybrid képes jó tempót diktálni. A svájci 3:21.945-öt ment. Az Audinál Rene Rasték egysége volt a leggyorsabb. A toyotások leggyorsabb idejét pedig Stephane Sarrazin teljesítette. A Nissan viszont egyenlőre nem találja magát jelentős lemaradást produkáltak már a délelőtt folyamán a többiekhez képest, hátrányuk Olivier Plaéknak 22 másodperc volt körül volt.

A délutáni etapot a mezőny már száraz pályán tudta teljesíteni. Az első helyen a Porsche #17-es egysége zárt Webberrel, Bernharddal, Hartleyvel és a tesztszerepet betöltő Makowieckivel. A második helyen a Porsche #19-es egysége zárt Hülkenberggel, Tandyval, Bamberrel és Makowieckivel. A két Porsche után két Audi következett: a harmadik pozíció a Fassler - Lotterer - Tréluyer trióé lett, megelőzve a Di Grassi - Duval - Jarvis hármast. A két Toyota csak a 7-8. helyen tudott zárni, az #1-es egység végzett előrébb. A Nissan továbbra is a sötét tapogatózott, egyelőre az LMP2-es állja meg a helyét a Nismo, de a japán gyártó szerint ez lesz sokkal jobb is.

Az Endurance Bajnokság mezőnye legközelebb június 10-én 16:00-kor gurul pályára.

Fotó: Twitter / WEC

Csáti Anna, Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr337507822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása