DTM - MOLINA NYERTE AZ IDŐMÉRŐT

1432992876.jpg

Az Audi a várakozásoknak megfelelően verhetetlennek bizonyult az első futam időmérő edzésén. A pole-t pályafutása során negyedszer Miguel Molina szerezte meg, mögüle Green és Mortara rajtolhat majd a magyar idő szerint 6 órakor kezdődő futamon. 

Az Audi uralta az első időmérő edzést, kisajátították az első 4 rajtkockát a lausitzringi első futamra. A legjobb Mercedeses (és egyben nem Audis) pilóta az 5. helyen záró Pascal Wehrlein volt, aki nem először bizonyul a leggyorsabbnak a stuttgarti autókkal versenyzők közül. Annak ellenére, hogy a pálya tipikus Merci-pályaként van számon tartva, a legjobb 10-be Wehrlein-en kívül csak Robert Wickens fért be, a 7. helyen. A legjobb BMW-s kilétét egyelőre nem mondhatjuk biztosnak, ugyanis a 6. helyen végző Marco Wittmann még vizsgálat alatt van feltartásért, így lehetséges, hogy hátra fogják őt sorolni. 

Az időeredmények szorosan alakultak, az első 22 versenyző (akárcsak a szabadedzésen) ismét 1 másodpercen belül volt egymáshoz képest.

Adrian Tambay nem hajtott ki a pályára, mert motorcsere miatt egyébként is csak a rajtrács végéről indulhatott volna, így inkább a boxban maradt, és jobbnak látta megspórolni egy szett gumit.

Több kicsúszás is történt a 20 perces edzés alatt. Először a címvédő Marco Wittmann hagyta el a pályát a 2. szektor végén, majd Maxime Martin csúszott le a fűre a célegyenes végi kanyarkombinációban. Az utolsó percben ezen a helyen pördült meg a 4. helyet megkaparintó Mattias Ekström is, a svéd túl nagy gázt adott Audijának a kanyar csúcspontján.

A mai futam 18.05-kor kezdődik, és egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy csak az Audi versenyzői szólhatnak bele a győzelemért folytatott küzdelembe. Bár a felhők egész nap ott ólálkodnak a pálya környékén, egyelőre még nem esett az eső, és jelenleg a futamra is száraz időt jósolnak.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr977505024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása