DTM - MEGLEPETÉSRE AZ ÚJONC BLOMQVIST AZ ÉLEN AZ FP1 UTÁN

fp1.jpg

A Német Túraautó bajnokság idei 2. fordulója is elkezdődött, méghozzá a sokak szerint tipikus Mercedes-pályán, a Lausitzringen. Nos, a stuttgartiak eddig nem remekeltek, de ha a végeredményt olvasgatjuk, találhatunk még egy-két meglepetést. 

Az 1. szabadedzést az idén újonc Tom Blomqvist nyerte meg, ráadásul 1:18.145-ös idejével megdöntötte a két évvel ezelőtti pályarekordot is (de mivel ezt egy szabadedzésen tette meg, hivatalosan nem számít új rekordnak). A BMW a csalódást keltő hockenheimi nyitóhétvége után végre jól szerepelt, a 3. helyen ugyanis a címvédő Marco Wittmann végzett. Még boldogabb lehet viszont az Audi, a legjobb tízben nem kevesebb, mint hat autóval zártak (a legjobb közülük Mattias Ekström volt, aki elválasztotta az élen végző két BMW-t), így a kettős hockenheimi siker után itt is fényesek az esélyeik. A legjobb Mercedes-es viszont csak a 9. helyen Robert Wickens volt, ami annak tudatában igen meglepő, hogy a Lausitzring egy tipikus Mercedes pálya, az aszfaltcsík rendre fekszik a stuttgartiak autóinak. 

Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy az FP1 eredménye általában nem tükrözi teljesen a valóságot, realisztikusabb képet tehát a holnapi 2. szabadedzésen, de leginkább az időmérőn kaphatunk majd. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr707503688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása