F1 - MÉGSEM HOZZA A VÁRT FEJLESZTÉSEKET A FERRARI KANADÁRA

sebastian_vettel_f1_grand_prix_monaco_q3gwjcw4mbdl.jpg

Pár hete még arról volt szó, hogy a Scuderia Ferrari egy továbbfejlesztett motorral fog megérkezni a kanadai versenyhelyszínre. Azonban a történet váratlan fordulat vett, az olasz gárda úgy döntött, hogy nem vet be egyetlen módosító pontot sem a Kanadai Nagydíjra.

Óriási előrelépést tett meg a Ferrari az idei esztendőre az előző évi pofára esést követően, emiatt még a domináns Mercedes is dicsérettel illette az olasz istállót. A maranellói alakulat az első kecsegtető eredmények után elárulta, hogy nem szeretnének lemaradni a fejlesztési versenyben. Pár hete az olasz sajtó azzal állt elő, hogy a Ferrari Kanadára egy továbbfejlesztett motorral állnak elő, amely miatt a 10 módosítási pont egy részét fölhasználják.

Azonban a csapatfőnök Maurizio Arrivabene elárulta Monacóban, hogy a fejlesztéseket mégsem a kanadaira, hanem egy későbbi versenyhelyszínre fogják elszállítani. Azt azonban nem volt hajlandó elmondani az újdonsült csapatvezető, hogy mikor fogják bevetni a fejlesztéseket, mert nem akarnak információkat kiadni a Mercedesnek.

Egyébként a négy motorgyártó közül még egyik sem nyúlt hozzá a módosítási pontokhoz, noha ez nem azt jelenti, hogy nem nyúltak hozzá számottevően a motorhoz, ugyanis ha ezt a megbízhatóság javításának érdekében teszik, nem kell zsetonokat felhasználni, mindössze csak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) engedélye kell.

Az FIA a monacói futam hétvégéjén ehhez kapcsolódóan azt kérte a csapatoktól, hogy ilyen jellegű módosítások esetén adjanak teljes körű leírást a hibáról (fényképes bizonyítékkal), a hiba megjelenésének idejéről és helyéről,  az új és régi elemek azonosító számáról, emellet nyújtsák be az új vagy módosított elemek részletes rajzát, a teszt és a vizsgálat eredményeit, hogy a kérelem elfogadható legyen, mindemellett a releváns információkat a külső beszállítók részéről.

Annyit tudni most a Ferrariról, hogy első módosítási pontjait a Brit Nagydíj előtt használhatja, miközben már azt rebesgetik, hogy a Mercedes Kanadában fogja bevetni a fejlesztett erőforrását, már csak az a kérdés, hogy módosító pontokkal vagy sem.

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr707492886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása