WSR - JAAFAR GYŐZELEMRE VÁLTOTTA MONACÓI POLE-JÁT

frenault-3-5-monaco-2015-jazeman-jaafar-fortec-motorsports.jpg

A rengeteg balesettel tarkított Formula Renault 3.5-ös futamon a pole pozícióból induló Jazeman Jaafar rajt-cél győzelmet aratott. A 45 perc + 1 körös versenytáv elején a piros zászló is előkerült.

A Mercedes-támogatott malajziai versenyzőnek nem volt ellenfele a mai futamon, a sok baleset és a piros zászlós megszakítás ellenére is kényelmesen húzta be a győzelmet a Hercegségben. Csapattársa, a 2. helyről startoló Rowland rendkívül jó rajtot vett, de nem tudott elsőként fordulni a Ste Devote-ban, így kicsit visszalassult a kanyaríven, aminek köszönhetően Matthieu Vaxiviere is belassult, így okozva egy nagyobb rajtbalesetet Nyck de Vries, Tio Ellinas és Gustav Malja között. 

A gyors monacói sportbíróknak köszönhetően nem kellett beküldeni a biztonsági autót, pár körrel később viszont már a piros zászlóra is szükség volt, miután van Buuren elfékezte magát az 1-es kanyarban, és belelökte Bonifacio-t a falba. Van Buuren teljesen megúszta az esetet, Bonifacio viszont kisebb sérüléseket szenvedett. 

A verseny 20 hátralévő percnél indult újra, ezután az élmezőnyben a Jaafar, Stoneman, Dillmann sorrend nem változott. Rowland azonban, miután a rajtnál visszaesett, fantasztikus felzárkózással hozta be az autót a 6. helyre. A Fortec Motorsports pilótája olyan szokatlan helyeken előzött, mint például az uszoda sikán, vagy a Rascasse kanyar! 

Fotó: Motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr417488008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása