F1 - HAMILTON NYITOTT AZ ÉLEN MONACÓBAN, REMEKELT A TORO ROSSO!

xpb_740715_1200px-1024x680.jpg

Lewis Hamilton nyerte az első tréninget Monaco utcáin a Mercedesszel, azonban a meglepetés a brit mögött történt - Max Verstappen lett a második a Toro Rossóval élete első monacói edzésén. A holland mögött Daniel Ricciardo zárt a Red Bull-lal.

Nem volt sallangmentes a monacói első szabadedzés, mivel a pálya állapota igencsak rossz, poros volt. Emiatt a pilóták nagyon szenvedtek, rengeteget csúszkáltak, ráadásul a gumik felmelegítése is eléggé nagy kihívást okozott. Nem sokkal később még az eső is el kezdett cseperegni, ekkor a versenyzőknek intermediate gumikra kellett váltania, viszont nemsokára visszakerülhettek a száraz pályára alkalmas abroncsok a versenyautókra.

Lewis Hamilton a Mercedesszel már a tréning elején megszerezte a vezető pozíciót, amelyet már nem adott ki a kezéből. Nagyot durrantott a véghajrában Max Verstappen, aki élete első monacói szabadedzésén a második helyre hozta fel a Toro Rosso versenygépét, mindössze 0,149 másodpercet kapott a brit címvédőtől. A képzeletbeli dobogó legalsó foka Daniel Ricciardoé lett, aki szintén biztatóan ment a Red Bull-lal. Az ausztrál mögött egykori csapattársa, a Ferrari frissen igazolt német pilótája, Sebastian Vettel zárt.

A Toro Rosso remek formáját Carlos Sainz Jr. teljesítménye is megerősítette, a fiatal spanyol az ötödik helyen zárt. Nagy meglepetést okozott még a Lotus venezuelai pilótája, Pastor Maldonado is, aki a hatodik lett, megelőzve a TOP10-et záró Kvyatot, Raikkonent, Rosberget és Massát.

Ahogy azt már korábban írtuk, rengeteg volt a csúszkálás az edzésen. A két lotusos, Maldonado és Grosjean szinte ugyanúgy csúsztak ki a St. Devote bukóterébe. Rajtuk kívül Alonso és Bottas is járt a pálya mellett, Vettel pedig a Casino téren majdnem összetörte a Ferrarit. Azonban honfitársa, Rosberg a Tabacban még közelebb járt a koccanás, ám végül csak érintőre vette a szalagkorlátot a bajnoki pontverseny második helyezettje, kinek autója az eset folyamán nem sérült.

Az első szabadedzés végeredménye:

cfhy85wwaaa4abm.jpg

Fotó: XPB Images, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr777480046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása