WTCC - CHILTON NYERTE AZ ELÓVATOSKODOTT BEMELEGÍTŐ EDZÉST, MICHELISZ 12.

10802005_640007699432760_5476683432936145919_n.jpg

Mindenki nagyon óvatosan vezetett a bemelegítő edzésen a Nordschleifén, ez hatványozottan meglátszott a köridőkön, így igazából a pilóták csak azért hajtottak ki a pályára, hogy kipróbálják az autókat az első futamot megelőzően. A Warm Up-ot egy Chevrolet-pilóta nyerte, személy szerint Tom Chilton, aki a legvégén, szinte üres pályán ment egy leggyorsabb köridőt, de ez a mért idő is elmaradt 11 másodperccel Lopez tegnapi pole pozíciót érő idejétől. Michelisz Norbert egy kört ment mindössze, amely egy 12. helyet ért.

8:05-től a WTCC mezőnyének volt még egy lehetősége arra, hogy megtegyen 1-2 kört a Zöld Pokolban, illetve megbizonyosodjon autójának 100 százalékos működéséről, mindezt egy 30 perces bemelegítő edzés keretein belül.

Köridők szempontjából a Warm Up semmilyen szempontból nem volt mérvadó, mivel a pilóták (érthető módon) úgy vigyáztak autóikra, mintha hímes tojások lennének.

A 30 perces tréning győztese a véghajrában, üres pályán egy 8:48-as köridőt összerakó Tom Chilton lett, aki a Chevrolet Cruzezal kettő másodpercet vert a második helyezettre, a hondás Tiago Monteirora. A harmadik helyen öt másodperces lemaradással a kilencszeres ralibajnok Sebastien Loeb zárt, aki ezzel a legjobb citroenes lett.

A negyedik pozícióban zárt az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport olasz versenyzője, Stefano D'Aste. Ötödik lett Mehdi Bennani a Sebastien Loeb Racing privát Citroenjével, Gabriele Tarquini Hondája előtt. Őket három Chevrolet-versenyző követte, név szerint a hétvégén egyelőre bravúrozó John Filippi, a pálya királynőjének becézett Sabine Schmitz és a végjátékban egy óriásit mentő Tom Coronel. Az első tízet a Citroennel a címvédő José Mária Lopez zárta. Michelisz Norbert egyetlen körrel zárt a 12. pozícióban a Zengő Motorsport Honda Civicjével.

A Lada amilyen jól kezdte a hétvégét, annyira vergődve folytatta. Az orosz istálló két autójából csak az egyik merészkedett ki a pályára a volánnál Jaap van Lagennel, ám egy, a Grand Prix pályán teljesített bemelegítő kör után visszatért a garázsba. Rob Huff pedig még a bokszot sem hagyta el... Nagyon nehéz lesz a folytatás a Lada számára.

Azonban nemsokára, 10:45-től megkezdődik a futamok közvetítése az Eurosporton.

A bemelegítő edzés végeredménye:

nord_2015_wtcc_wup.jpg

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr647463366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása