MOTOGP - DOVIZIOSO ÉS SMITH NYERTE A PÉNTEKI EDZÉSEKET

Szokás szerint annyit tudtunk meg a szabadedzésekből, hogy nem tudunk semmit. Az első edzésen egy Ducati, a másodikon egy privát Yamaha volt a leggyorsabb, miközben a részidők igencsak szorosak. És ahogy a pálya is tisztul (ha nem jön az eső - ez Le Mans-ban mindig kérdés), úgy még javulnak a köridők is.

Alig telt el pár perc, máris rögtön történt egy fordulat. A címvédő Marc Marquez motorja megadta magát a célegyenesben, ugyanúgy, mint Austinban az időmérőn, de most nem volt talán akkora probléma, és szerencséjére megint ha már műszaki hiba, akkor a legjobb helyen. A Hondások helyzete egyébként sem egyszerű, miután Dani Pedrosa másfél hónap kihagyás után visszatért, sajnos messze nincs még olyan formában, és fájlalja az alkarját. Az eredményei mondjuk valószínűleg jobbak lesznek, mint Aoyamának voltak, de neki nem ez a célja.

Mint a legtöbb szabadedzésen, itt is a végén kezdtek el záporozni a köridők, és az edzés elején történt problémák ellenére úgy tűnt, Marquez ezt az edzést is hozza, de végül a Andrea Dovizioso és a Ducati az utolsó pillanatban jobbnak bizonyult. Az időeredmények alapján az első 11 versenyző 1 másodpercen belül volt, ami a MotoGP-ben kifejezetten jónak számít, de persze ez csak egy szabadedzés volt, még nem jelent semmit.

A második szabadedzésen már jóval több bukás volt, a pálya szedte az áldozatait. A kiszámíthatatlan időjárás - pedig az még nem is volt - miatt alapból nincs egyszerű dolguk sosem. A pályának is megvan a maga különlegessége, és hagyománya, emiatt pedig a MotoGP legjobb esetben is csak a harmadik legfontosabb esemény lehet rajta.

A délelőtti időket viszonylag hamar sikerült most megjavítaniuk a pilótáknak, valószínűleg itt a melegedő aszfalt jótékony hatással volt, ellentétben Jerezzel itt nem volt túl meleg. Az edzésen nem volt akkora tűzijáték, mint amekkorához szokhattunk, inkább bukásokból volt sok, mint a köridők javítása és esetleges pozíciócserék. Bradley Smith az utolsó percek egyikén vette át a vezetést, és utána már nem is tudták ezt megjavítani a brit mért idejét, pedig az utolsó pillanatokban az angol is eldobta a motorját, de ebben nagyon nem volt egyedül.

Nehéz nagy következtetéseket levonni a két szabadedzésből, egyedül Andrea Dovizioso volt az, aki mind a kétszer viszonylag előkelő pozícióban zárt, de ezen az edzésen már nem 11, hanem 12 pilóta végzett 1 másodpercen belül és hátrébb is szorosabb volt, úgyhogy érdekes lesz a holnapi nap, jelenleg semmit nem lehet megmondani.

Fotó: MotoGP

Horváth Ádám

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr857461794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása