SBK - JONATHAN REA NYERTE MIND A KÉT FUTAMOT! MAGYAR PONTSZERZÉSEK IMOLÁBAN!
SBK 2015 San Marinó-i Nagydíj, 1-2. futam

03641_p5_action_full.jpgHiába indult mindkét futamon a sérüléséből visszatérő és rögtön brillírozó Davide Giugliano a pole pozícióból, az első és a második futamon is a kawasakis Jonathan Rea dominált, és állhatott fel a dobogó legtetejére.

Az első futam beszámolója:

Kawasaki kettős győzelem született a Superbike első imolai futamán. A pole pozícióból a sérüléséből visszatérő, és eddig a hétvége során nagyszerű teljesítményt nyújtó Davide Giugliano indulhatott. Az olasz a rajtot követően meg tudta őrizni a vezető pozícióját. Eközben Rea megelőzte csapattársát, Sykesot és már a második helyen motorozott, de ezt nem hagyta annyiban Sykes és gyorsan vissza előzte a britet.

Nem sokkal később piros zászlóval kellett megszakítani a futamot: David Salom hatalmasat bukott, a pilóta nem tudta saját lábán elhagyni a pályát, emiatt az orvosi gárda hordágyon vitte el a mentőautóig. A futam leintése után kiderült a spanyol motoros bal csuklója eltört, valamint a bal vála több helyen is megzúzódott, így a második futamot is ki kell hagynia.

A 15 perces kényszerpihenő után újra felsorakozott a mezőny a rajtrácson. Ekkor a Sykes - Giugliano - Rea trió vezetett.

Rea bravúros előzéseket bemutatva az élre ugrott, és ezzel megszerezte idei hetedik győzelmét. A második helyen csapattársa, Tom Sykes ért célba. A harmadik helyen pedig a szintén óriásit motorozó Giugliano látta meg a kockás zászlót. Nem szabad megfeletkeznünk a magyar versenyzőkről sem, Tóth Imre a 15. helyen ért célba, mellyel pontot tudott szerezni; Rizmayer Gábor 16. lett.

A második futam beszámolója:

Az imolai versenyhétvége második futamán újból Giugliano várhatta a pole pozícíóból a piros lámpák kialvását. Mögötte a két Kawasaki sorakozott fel, akik rögtön az első kanyar után az élre ugrottak, így az elől haladó a két kawasakist a harmadik - negyedik helyen motorozó ducatis pilóták üldözték.

 

A mezőny mindeközben folyamatosan fogyatkozott meg, Ponsson, De Puniet, és Camier is búcsúzott néhány körön belül. Sőt egy komolyabb ütközés is történt: Haslam és Van der Mark akadt össze. A holland óriásit bukott; Haslam pedig kezét fájlalva, de saját lábán hagyta el a pályát. A 15. körben az egyik ducatis versenyzőnek, Daviesnek műszaki gondok miatt kellett kiállnia.

 

Jonathan Rea idei 8. győzelmét aratta, a mai napon pedig már a másodikat. A második helyen csapattársa, Tom Sykes ért célba. A harmadik helyre pedig az Apriliával Jordi Torres futott be.

 

Nagy örömünkre a megfogyatkozott mezőny következtében Tóth Imre a 12., Rizmayer Gábor pedig a 13. helyre tudta behozni BMW-t, így mindketten pontokat tudtak szerezni, innen is gratulálunk nekik!

 

Fotó: WorldSBK.com
Csáti Anna
Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr367447962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása