SBK - DUCATI-KAWASAKI HARC A PÉNTEKI EDZÉSEKEN

lg4_1800_full.jpg

A Superbike imolai hétvégének első két szabadedzésén a Ducatik és a Kawasakik brillíroztak.

Imolába érkezett a Superbike mezőnye, ahol rögtön az első szabadedzésen Ducati-fölény alakult ki, Chaz Davies zárt az élen. Csapattársa, a nagy visszatérő Davide Giugliano rögtön a második helyen zárt az első szabadedzésen, ami csak arra enged következtetni, hogy a versenyző teljesen felépült sérüléséből. Harmadik helyre a kawasakis Tom Sykes futott be. 
Csendes FP1-et tudhat a háta mögött a mezőny, a kezdeti aktivitás után csak egy-egy versenyző körözött a pályán. A magyar fiúknak ez a hétvége sem úgy kezdődött, mint azt ők szerették volna. Tóth Imre viszonylag jól kezdte meg az edzést, volt, hogy a 16 .helyen lehetett látni a nevét, majd sajnálatos módon folyamatosan csúszott egyre hátrébb. Csapattársa, Rizmayer Gábor az egész edzés során szenvedett olyannyira, hogy a 107 %-os mércét sem sikerült megugrania. Időközben Rea megfutotta a leggyorsabb kört, de ezzel a köridővel sem tudott sokáig az élen maradni. Rögtön három pilótának is sikerült jobb kört motorozniuk, mint a kawasakis versenyző idejénél, Davies, Giugliano és Sykes is gyorsabb volt nála. Az edzés végéig nem változott a sorrend, Rea-t a negyedik helyen intették le. A TOP10-et a suzukis Alex Lowes zárta. Tóth Imre pedig a 20. helyen fejezte be az edzést.

A második délutáni szabadedzésen fordult a kocka. Míg a délelőtti FP1-ben Ducati kettős győzelem született, addig a délutánin már a Kawasakik könyvelhettek el maguknak kettős sikert. A ducatis és kawasakis versenyzők oda-vissza dobálták a jobbnál jobb köröket egymásnak. Végül Jonathan Rea neve állt az első helyen, amikor meglengették a kockás zászlót, mögötte a szintén kawasakis Tom Sykes végzett. A harmadik helyre a sérüléséből visszatérő Giugliano lett. Az első szabadedzést megnyerő Davies csak a negyedik helyen zárta az edzést. A TOP10-et Sylvain Guintoli, a Honda versenyzője zárta. Tóth Imre ezúttal a 19. lett, míg Rizmayer Gábor a 21. helyen tudott végezni.

Fotó: WorldSBK.com

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr267443818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása