WTCC - BRÉKING: BALESETEZETT A TESZTEN ROB HUFF! KÓRHÁZBAN A BRIT!

10983121_904744769587302_8109961052748645760_n.jpg

A Lada Sport Rosneft pilótája, Rob Huff óriási balesetet szenvedett a hungaroringi teszten. A brit pilótát a Honvéd Kórházba szállították, a 2012-es világbajnoknak erős bokafájdalmai vannak, de a körülményekhez képest jól van.

A mai napon a Sebastien Loeb Racing Mehdi Bennanival, a Lada Sport Rosneft Rob Huffal, Nestor Girolami és Jaap van Lagennel, illetve a Zengő Motorsport Michelisz Norberttel tesztelt a Hungaroringen.

A Ladának remek tesztnapja volt, ám a délutáni balesetnél alábbhagyott a jókedv az oroszoknál. Rob Huff Ladájáról leszakadt a jobb első kerék, és 180 km/órás sebességnél elvesztette uralmát autója fele, és csapódott a célegyenesvégi kanyar bukóterének a gumifalába. A helyszínen dolgozó pályamunkások szerint a 2012-es világbajnok eszméletlen volt, mielőtt kisegítették a járműből, a brit bokáját fájlalta.

Huffot a Medical Centerbe szállították, amíg az Országos Mentőszolgálat nem szállította a Uzsoki Kórházba. 

A Lada brit pilótája később az Instagramon tett közzé egy képet, amelyen szemmel láthatólag jól van, leszámítva két zúzódást. A kórházba a csapatmenedzser Max Maximenko is elkísérte.

A photo posted by Rob Huff (@rob_huff_) on

 

Azonban a Vesta már nincs ennyire jól... Nagyon kérdéses, hogy miképpen fog ilyen rövid idő alatt egy autót felépíteni a nulláról a csapat. A marrakeshi incidens után könnyebb, mivel volt már egy tesztautójuk.

A baleset után a teszt fennmaradó egy óráját is lefújták. Lantos András argentin kollégájától, Jorge Legnanitól megkaparintotta a teszteredményeket:

1. Rob Huff Lada Vesta 1:50.1
2. Nestor Girolami Lada Vesta + 0.3
3. Mehdi Bennani Citroen C-Elyseé + 0.4
4. Michelisz Norbert Honda Civic + 0.6
5. Jaap van Lagen Lada Vesta + 0.7

 

A WTCC Blog annyit tudott meg Michelisz Norbiról, hogy csupán a fékeket koptatta, a köridőkkel egyáltalán nem törődött a magyar pilóta.

Fotó: WTCC Blog

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr227432884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása