DTM - ŐRÜLT IDŐMÉRŐ UTÁN ROCKENFELLER A POLE-BAN
DTM 2015 Német Nagydíj (Hockenheimring I.), időmérő edzés

10422500_10153299151596151_4180058958144282953_n.jpg

Felszáradó pályán rendezték a Német Túraautó Bajnokság második időmérő edzését a nyitóhétvégén Hockenheimben. A teljes káosszá alakult 20 perces szakasz után az audis Mike Rockenfellernek sikerült elcsípnie a pole-t a mai futamra.

Régóta nem láttunk olyan izgalmas kvalifikációt, mint amit ma Hockenheim-ben. Reggel leszakadt az ég, a versenyzők a délelőtt 9 órakor kezdődő bemelegítést még teljesen vizes pályán futották. Aztán a 20 perces kvalifikációra valamennyit javult a helyzet, így szűk 10 perc után fel lehetett tenni a slick gumikat az autókra. Innentől kezdődött a lutri, ugyanis nem túlzás állítani, hogy amelyik autó átszelte a célvonalat, az szinte mindig kivétel nélkül az élre ugrott. Nem egyszer előfordult, hogy valaki átvette a vezetést, de mindössze 20 másodperc után már a TOP10-en kívül volt. 

A pole-t végül a pályán utolsó előttiként körbeérő Mike Rockenfeller szerezte meg az ezúttal egyórás futamra. Miguel Molina végzett a 2. helyen, de a spanyolt három hellyel hátrasorolták, így ő az 5. helyről indulhat majd (ezzel Ekström lépett előre a második rajtkockába). Így végül az Audi csak megszerezte az első sort, annak ellenére, hogy a változó körülmények között sokáig a Mercedes tűnt a leggyorsabbnak.

A tegnapi futamgyőztes Jamie Green csak a 19. helyről vághat neki a 60 perces futamnak, de nem csak az ő, hanem a mercedeses pilóták teljesítménye is csalódást keltő volt, hiszen közülük a leggyorsabb (Gary Paffett) is csak a 8. lett. A stuttgartiak nem titkolják, hogy esőt szeretnének a futamra. Nem véletlenül, ugyanis a kvalifikáció előtti bemelegítő edzést, amelyet még esőben rendeztek, fölényesen uralta a Mercedes.

Tom Blomqvist-ot egyelőre tisztázatlan okokból az utolsó helyre sorolták vissza a versenybírák. Annyit lehet tudni az esetről, hogy a brit újonc az utolsó öt percben (mikor a pálya a legjobb állapotában volt) valamiért nem hajtott, vagy nem tudott pályára hajtani.

A második futam kora délután, 13.45 környékén rajtol el a Hockenheimringen.

Fotó: DTM

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr797426164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása