DTM - MORTARA NYITOTT AZ ÉLEN HOCKENHEIMBEN!
DTM 2015 Német Nagydíj (Hockenheimring I.), 1. szabadedzés

edoardo_mortara_audi_2015_hock.jpg

Az Audi olasz versenyzője, a #48-as rajtszámmal versenyző Edoardo Mortara nyerte a Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2015-ös szezonjának legelső szabadedzését.

Végre valahára az idei DTM-szezon is kezdetét vette, ahogy azt már megszokhattuk, a Hockenheimringen. A péntek délután folyamán megrendezett első tréning győztese az Audi Team Abt Sportsline olasz származású pilótája, a #48-as rajtszámmal versenyző Edoardo Mortara lett, megelőzve svéd csapattársát, az #5-ös rajtszámot viselő Mattias Ekströmöt. A harmadik helyen egy Mercedes-pilóta zárt Robert Wickens személyében.

A tavalyi bajnok Marco Wittmann egy negyedik hellyel indította az idei esztendőt, ezzel pedig ő lett a legjobb BMW-s, de az egykori Forma-1-es pilóta Timo Glock sem szégyenkezhet a hatodik helyével, azonban a müncheni gyártó másik hat autója a hátsó régiót képviselték. A két legjobb bmw-s közé Miguel Molina férkőzött be az ötödik helyre.

Hetedik lett Christian Vietoris a Mercedesszel, az első tízbe még két audis és egy mercedeses fért be Mike Rockenfeller, Timo Scheider és Gary Paffett személyében.

Nem volt ott mindenki az első gyakorláson, miután a Mercedes újoncának, Lucas Auernek ki kellett hagynia azt, mivel a Mercedes erőátvitelével nem volt minden rendben.

A német túrakocsik küzdelme szombat reggel 9:00-tól folytatódik a második szabadedzéssel, majd délben megrendezik az első futamos kvalifikációt, 14:48-kor pedig elrajtol az idei első megmérettetés, és természetesen ott van a vasárnapi nap is.

Fotó: DTM.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkold a Facebook-oldalunkat a képre kattintva!
facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr257420812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása