DTM - MORTARA BEHÚZTA A MÁSODIK SZABADEDZÉST IS
DTM 2015 Német Nagydíj (Hockenheimring I.), 2. szabadedzés

cd7bvapwgae6br-.jpg

Szombat délelőtt rendezték a 2015-ös Német Túraautó Bajnokság első fordulójának második szabadedzését, melyet, akárcsak tegnap az FP1-et, ismét az Audi olasz pilótája, Edoardo Mortara nyert meg, ezúttal azonban sokkal jobb időjárási körülmények között.

Ma reggel már sokkal kedvesebb időjárás fogadta a résztvevőket, mint tegnap az FP1-en. A sorrend azonban nem változott, Edoardo Mortara magabiztosnak tűnik vizes és száraz pályán is. Az Audi kettős sikernek örülhetett, miután a 2. helyen Jamie Green végzett. A TOP3-ba még a BMW újonca, Tom Blomqvist fért be, ezzel ő végzett legelőrébb a bajor autók közül. 

Marco Wittmann, a bajnoki címvédő ezúttal a 6. helyen végzett, de érdemes megemlíteni, hogy az első 10 helyezettet mindössze 0.360 másodperc választja el egymástól. Jó hír tehát, hogy úgy tűnik, a mezőny idén is rendkívül szoros lesz, akárcsak az elmúlt években. 

A legjobb mercedeses Pascal Wehrlein lett a 8. helyen, de az ő hátránya is még csak 0.290 másodperc. A stuttgartiak egyik újonca, a rózsaszín autófestéssel versenyző Lucas Auer első köreit tehette ma meg, miután tegnap műszaki hibák miatt kénytelen volt kiülni az első edzést. Auer az utolsó előtti, 23. helyen végzett.

A két szabadedzés után leginkább az Audi pole-jára lehetne fogadni, de mivel a mezőny ennyire együtt volt a szabadedzések alatt, könnyen történhetnek meglepetések. Az első futamra való kvalifikálás délben kezdődik majd, míg a szombati futam 14:48-kor rajtol. 

Fotó: Touring Car Times

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkold a Facebook-oldalunkat a képre kattintva!
facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr207421208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása