DTM - GREEN A POLE-BAN AZ 1. FUTAMRA, A CÍMVÉDŐ LESZEREPELT!
DTM 2015 Német Nagydíj (Hockenheimring I.), időmérő edzés

cd_rupuwiaa1xgz.jpg

Jamie Green szerezte meg az első rajtkockát a 2015-ös DTM szezon első fordulójának első futamára, a címvédő Marco Wittmann pedig csak a 16. helyről várhatja a rajtot.

A Német Túraautó Bajnokság új rendszerének értelmében két 20 perces kvalifikációt rendeznek a két futamhoz, egyet szombaton, egyet pedig vasárnap. Ma beigazolódott, hogy az Audi tűnik egy körön a leggyorsabbnak az idei mezőnyben, de az ingolstadtiak előnye csupán 0,116 másodperc volt a szenzációs kört összerakó Pascal Wehrleinnal szemben. A fiatal német a második rajtkockát kaparintotta meg a szombati futamra, ezzel ismét bizonyítva, hogy hatalmas tehetség, és hogy idén is ő lehet a Mercedes leggyorsabb versenyzője. A harmadik helyen Augusto Farfus végzett, de a brazil még nem örülhet, hiszen vizsgálat alatt van, ugyanis a levezető körben megállt alatta az autó. Ha műszaki hiba történt, egyszerűen csak rendbe kell hozni a gépet a futamig, ha viszont kifogyott belőle a benzin, akkor Farfus büntetésre számíthat. Ha viszont minden az időmérőn létrejött sorrend szerint alakul, akkor a rajtnál az első három pozíciót a három márka egy-egy versenyzője foglalhatja majd el. 

A legjobb újonc a bmw-s Tom Blomqvist lett, az F3-ból fellépő brit a 9. helyen zárt. 

Csalódást keltő eredményt ért el a bajnoki címvédő Marco Wittmann, aki csak a 16. helyen zárta az év első időmérőjét, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Farfus kivételével az összes BMW szenvedett. 

A mindkét szabadedzést megnyerő Edoardo Mortara nem tudott mindent kihozni Audijából a mai edzésen, de így sem kesereghet, hiszen a negyedik helyen végzett. A hétvége első versenye ma délután, 14.48-kor rajtol, és akárcsak az időmérőt, a futamot is élőben közvetíti majd a sorozat hivatalos Youtube-csatornája, angol nyelven.

Fotó: Touring Car Times

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr207421664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása