MOTOGP - LORENZO PENGE FORMÁBAN INDÍTOTT HAZAI HÉTVÉGÉJÉN
MotoGP 2015 Spanyol Nagydíj, 1-2. szabadedzés

cd7p57lweaafye5.jpg

Az évet eléggé szerényen kezdő, hazai pályán versenyző yamahás Jorge Lorenzo brillírozott az első és a második szabadedzésen Jerezben.

Első szabadedzés

Az első szabadedzés elején mindenki tekintete a Repsol Honda spanyoljára, Marc Marquezre szegeződött, miután a spanyol az ujjsérülése miatt eléggé szokatlanul vette fel a kesztyűjét, azonban ami a legfontosabb, pályára tudott gurulni. Ezen kívül még Andrea Iannone kavicságyas kirándulása volt figyelemreméltó, az olasz esés nélkül megúszta az utat. Viszont nem volt ekkora malaca Loris Baznak, aki az utolsó negyedórában dobta el a motorját.

Az első gyakorlást a megtáltosodott Jorge Lorenzo nyerte a gyári Yamahával, megelőzve Aleix Espargaro Suzukiját és Cal Crutchlow Hondáját. Dovizioso negyedik lett a Ducatival, az olaszt két yamahás, Pol Espargaro és Valentino Rossi követte. Meglepően jó teljesítményt nyújtott Maverick Vinales, aki a másik Suzukit a hetedik helyig repített. Az ujjsérülés küszködő Marc Marquez zárt a nyolcadik helyen, az első tízet Hector Barbera és Scott Redding zárta.

Második szabadedzés

A második tréninget sem úsztuk meg kicsúszás és bukás nélkül. Ezúttal Bradl látogatta meg a sóderágyat, akárcsak Iannone az első gyakorláson. Nemsokára Marco Melandri törte össze a motorját, később Pol Espargaro és Jack Miller is leszaladt a pályáról.

A második gyakorláson sem talált legyőzőre Jorge Lorenzo, a Yamaha spanyol versenyzője megint az első helyen zárt. A második helyre ezúttal Marc Marquez ért oda a Repsol Hondával, megelőzve a két Ducati-pilótát, Iannonét és Doviziosót. Ismét az élbolyban zárt Aleix Espargaro és a Suzuki, a páros ezúttal ötödik lett. Az előkelő hatodik pozíciót kaparintotta meg Danilo Petrucci a Pramac Ducatival. Az első tíz helyezett további sorrendje Cal Crutchlow, Pol Espargaro, Maverick Vinales és Scott Redding. Valentino Rossi csapnivalóan teljesített, a Yamaha olasz pilótája csak 13. lett.

Fotó: Motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkold a Facebook-oldalunkat a képre kattintva!
facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr627419930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása