WTCC - LOPEZ A NORDSCHLEIFÉN SEM TALÁLT LEGYŐZŐRE!
WTCC 2015 Nordschleife teszt

lopez_2015_nordschleife.jpg

Kedden teljesítette első kollektív tesztjét a 24 kilométeres Nordschleifén a Túraautó Világbajnokság mezőnye. Azonban az argentin címvédő José Mária Lopeznek és az ő Citroenjének a Zöld Pokolban sem volt kihívója.

A WTCC pilótái most próbálták ki élesben először a Nordschleife vonalvezetését, sőt már azt is tudjuk, hogy ezek a TC1-es autók milyen időket képesek autózni a nem kevesebb, mint 170 kanyar tartalmazó német aszfaltcsíkon. Ez az idő 8:38.27, amely a citroenes José Mária Lopez nevéhez fűződik.

Lopez mögött a kilencszeres ralibajnok Sebastien Loeb zárt, de a francia hátránya is több volt, mint két másodperc, míg a harmadikként végző Ma Qing Hua már több, mint három másodpercet kapott a tavalyi világbajnoktól. Az idén első teljes szezonját teljesítő kínai egyszer le is csókolta a gumifalat, melynek következtében eltört a felfüggesztése, ám a francia gyártó szerelőcsapata gyorsan orvosolta a problémát, így az apró baki nem okozott időveszteséget.

A legjobb nem-citroenes Gabriele Tarquini lett, aki a negyedik leggyorsabb időt tudta abszolválni a Honda Civiccel, mögötte a citroenes Yvan Muller zárt, majd Hugo Valente és Tom Chilton a Chevrolet színeiben. A Nordschleifén tapasztalt, viszont Chevrolet Cruzezal viszont csak most barátkozó Sabine Schmitz a 13. helyen zárt.

Michelisz Norbert és Mehdi Bennani volt az a két pilóta, akik nem a WTCC-s versenygépeit használták, hanem a magyar pilóta egy zengős Seattal, míg a marokkói egy Audi TT-vel gurult pályára. Norbi a 15. lett a Seattal.

A Nordschleife tesztnap végeredménye:

wtcc_2015_nordschleife_teszt_veger.png

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkold a Facebook-oldalunkat a képre kattintva!
facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr467413212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása