F1 - A MCLAREN MONACÓBAN KIEMELKEDŐ EREDMÉNYT ÉRHET EL

alonso_mclaren_honda_2015_bhr.jpg

A McLaren-Honda pilótái, Fernando Alonso és Jenson Button egyetértenek abban, hogy az MP4-30-as a közeljövőben a monacói pályán lehet a legerősebb, így megeshet az is, hogy a hercegségből egy erős eredménnyel távoznak.

A Honda egy frissített erőforrást fog biztosítani a McLaren számára a Spanyol Nagydíjon, azonban a motorerő az azutáni futamon, a monacóin kisebb jelentőséggel bír, ez lehet a wokingi gárda mentsvára, miután az MP4-30-as karosszériája tökéletes a pilóták szerint.

Jenson Button elárulta, hogy már Spanyolországban is előrébb léphet jelentős mértékben a McLaren, de a leginkább a monacói fordulóra fognak sokat fejlődni. Ez annak tudható be, hogy a motorerő és az aerodinamikai tapadás is jó irányt vett. Azonban még így is van néhány olyan terület, ahol fejlődne kell Monte Carlóra. Az utcai pálya a brit világbajnok elmondása szerint nagyon különleges, állandóan a határon kell autózni, de ha van egy stabil autó, akkor ez nem jelenthet akadályt. A brit arra asszociál, hogy anno Prost is remekül ment itt, hiába volt kevés leszorítóereje, azonban a francia kocsijának az egyensúlya a helyén volt. Button úgy véli, hogy Monacóban nemcsak tehetségesnek kell lenni, hanem mentálisan is stabilnak kell lenni, mivel a 3,3 kilométeres aszfaltcsík kegyetlen tud lenni, minden apró hibának következménye van.

A 2009-es világbajnokkal egyetértett spanyol csapattársa, Fernando Alonso is. A spanyol is azt mondja, hogy a kevesebb motorerőt igénylő pályák jelenleg a McLaren malmára hajthatják a vizet, ilyen például Monaco, de előtte Barcelonára kell koncentrálni, ahol 2005 és 2006 világbajnoka a hazai futamán fog részt venni a jövő hétvégén.

Fotó: Motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkold a Facebook-oldalunkat a képre kattintva!
facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr467408252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása