F1 - ECCLESTONE: AZERBAJDZSÁN PÓTOLHATJA MONZÁT

baku_f1_circuit_1.png

Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa nem egyszer megemlítette már, nem bánja, ha a legendás Olasz nagydíj, - melynek szerződése 2016 után jár le - kiesik a versenynaptárból. Legutóbbi nyilatkozatában elmondta, Baku veheti át Monza helyét. 

A rajongók nemtetszése ellenére az F1 nagyura továbbra sem enged a rendezési jogok költségéből, így egyre valósabb veszély, hogy az 1950 óta stabilan a versenynaptárban lévő, a legtöbb pályával ellentétben azóta is csak kevés változáson áteső Monza kipottyanhat a száguldó cirkuszból. Hasonló problémák miatt marad el idén a Német nagydíj is: Ecclestone nem enged, és az európai helyszínektől is az új, modern ázsiai pályáktól kért magas rendezésjogi költségeket kéri be. Az olaszok nem akarnak (és nem is tudnak) ennyiért futamot rendezni. Ecclestone szerint azonban megfelelően tudják majd pótolni Monzát, ha erre kerülne sor:

"Elárulhatok valamit: ugyanilyen katasztrofálisnak vélte mindenki a helyzetet, amikor Franciaország, és legutóbb Németország esett ki a naptárból. De jól tudtuk pótolni őket, nem igaz?"

Azerbajdzsán fővárosa, Baku 2016-ban debütálhat, és ezzel 2012 után ismét visszatér az "Európai nagydíj" a Forma-1-be. Az ország társadalmával kapcsolatban többen problémákról beszéltek, és veszélyesnek ítélik a nagydíj megszervezését, de Bernie Ecclestone elmondta, már megvizsgálták a helyzetet, és minden készen áll a futamra. Mr. E szerint "egy remek versenyt rendezhetnek majd Baku utcáin".

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr347384128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása