MOTOGP - ROSSI NYERT HATALMAS CSATÁBAN, MARQUEZ BUKOTT!!!
MotoGP 2015 Argentin Nagydíj, futam

A király visszatért! Valentino Rossi idei második győzelmét szerezte, hatalmas csatában a címvédő Marc Marquez ellen. Ugyan a csatájuk csak pár kanyarig tartott, de Marc Marquez eldobta a vasat és lenullázta a futamát.

Már egy érdekes taktikai különbséget vehettünk észre a rajt előtt: Marc Marquez a kemény keverékű hátsó gumival indult (ami a factory motoroknak a puhább, az open motoroknak - mint Dovizioso, Iannone vagy Espargaro -  a keményebb) Crutchlowval egyetemben, míg a Yamahák az idén először bevetett extra kemény keveréket tetették föl.

A rajtnál Aleix Espargaro jött el a legjobban, még Marquezt is meg tudta előzni egy rövid időre, de aztán a hosszú egyenesben érződött a Suzuki végsebességhiánya, úgyhogy pár kör alatt visszaesett az élmezőny végére. Marc Marquez vette kézbe a vezetést, és nagyon nagy tempót diktált rögtön az elejétől kezdve. Ki is épített egy több, mint 4 másodperces előnyt az üldözőbollyal szemben, amit meglepetésre sokáig Crutchlow vezetett.

Rossi nagyon lassan ébredt, a 8. helyről rajtolt, de még az 1. körben is 8. helyen volt, aztán onnan szép lassan jött föl. Petruccit már a 2.körben megelőzte, aztán néhány körön keresztül Lorenzo mögött volt, aki megpróbált Marquez után eredni, de aztán a gyári Ducatik és Crutchlow bedarálta. Néhány körrel később Rossi elment Lorenzo mellett, majd néhány körig ismét várnunk kellett, mire a Doktor újra előzött. Sorban Iannone, Crutchlow és Dovizioso voltak az áldozatai, de mire mindegyiküket megelőzte, Marquez előnye már 4 másodperc felett volt. Viszont még hátravolt több, mint a futam fele.

Rossi elindult Marquez után, nyomában Doviziosoval. A Ducati versenyzője azonban aztán lemaradt, Rossi viszont körről körre közeledett a vezető Marquezhez. Először csak 1-2 tizedet, aztán egyre többet hozott rajta körönként, míg 3 körrel a vége előtt utolérte.

Az utolsó előtti körben a 2. kanyarban megvolt az első előzési kísérlet Rossitól, de erre Marquez még tudott válaszolni. Látszott, hogy csúszkál, és sokkal lassabb Rossinál, a Doktor aztán a hosszú egyenes végén újra megpróbált előzni. Marquez nem akarta hagyni magát, de a kanyar csúcspontjánál Rossi szűken tartotta, így Marquez nekiment. Aztán elkezdtek kigyorsítani, de Marqueznek továbbra sem volt helye, és a kigyorsítás során hátulról nekiment a Yamaha hátsó kerekének! Így a világbajnoki címvédő bukott és vissza sem tudott állni a futamba!

Valentino Rossi tehát Katar után újra futamot nyert, háromból kettő eddig a mérlege, és a pontversenyben már 30 ponttal van Marquez előtt. 66 pontos Rossi vezet a pontversenyben, Dovizioso három második hely után 60 ponttal áll a második helyen, Iannone ugyan a befutóra kikapott Crutchlowtól, így csak 4. lett, de 40 pontjával jelenleg bronzérmes pozícióban van. Lorenzo nagyon gyenge hétvégét ment ismét, csak 5.lett, így 37 pontos és 1 ponttal van csak Marquez előtt. Izgalmas futamoknak nézünk elébe, folytatás két hét múlva Spanyolországban, a Jerez de la Frontera pályán.

A verseny végeredménye:

 

Poz. Versenyző Csapat Motor Győztes idő /Hátrány
1 Valentino Rossi Yamaha Yamaha 41:35.644
2 Andrea Dovizioso Ducati Ducati + 5.685 mp.
3 Cal Crutchlow LCR Honda + 8.298 mp.
4 Andrea Iannone Ducati Ducati + 8.352 mp.
5 Jorge Lorenzo Yamaha Yamaha + 10.192 mp.
6 Bradley Smith Tech 3 Yamaha + 19.876 mp.
7 Aleix Espargaro Suzuki Suzuki + 24.333 mp.
8 Pol Espargaro Tech 3 Yamaha + 27.670 mp.
9 Scott Redding Marc VDS Honda + 34.397 mp.
10 Maverick Vinales Suzuki Suzuki + 34.808 mp.
11 Danilo Petrucci Pramac Racing Ducati + 40.206 mp.
12 Jack Miller LCR Honda + 42.654 mp.
13 Hector Barbera Avintia Racing Ducati + 42.729 mp.
14 Loris Baz Forward Racing Yamaha Forward/Yamaha + 42.853 mp.
15 Stefan Bradl Forward Racing Yamaha Forward/Yamaha + 43.037 mp.
16 Nicky Hayden Aspar Honda + 43.252 mp.
17 Eugene Laverty Aspar Honda + 43.400 mp.
18 Mike Di Meglio Avintia Racing Ducati + 43.808 mp.
19 Alvaro Bautista Aprilia Gresini Aprilia + 44.878 mp.
20 Marco Melandri Aprilia Gresini Aprilia + 56.236 mp.
21 Karel Abraham AB Motoracing Honda + 63.371 mp.
22 Alex de Angelis IodaRacing Project ART/Aprilia + 68.444 mp.
- Hiroshi Aoyama Honda Honda Kiesett
- Marc Marquez Honda Honda Kiesett
- Yonny Hernandez Pramac Racing Ducati Kiesett

 

VIDEÓ - Marquez durva bukása:

#MotoGP - Ilyen nincs! Ezt látnotok kell! Nagyon durva!!! Marquez a végén bukta el az első helyet, Rossi nyert Termasban!

Posted by Braking News F1 on 2015. április 19.

Horváth Ádám (ClassF1)

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr227382158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása