WTCC - MOTORT CSERÉLTEK MINDHÁROM LADÁBAN!

Még el sem kezdődött, de máris szerencsétlenül alakul a Lada Sport Rosneft hétvégéje, mivel Rob Huff és James Thompson rajtbüntetést fog kapni, miután az összes Ladában ki kell cserélni az erőforrást.

Az argentin és a marokkói nagydíjhétvége között Mikhail Kozlovskiy későn elkészült autójával a Lada Magny-Coursban és Portimaóban tesztelt kettő, illetve négy napot. Azonban az utóbbi helyszínen a tervezettnél hamarabb ért véget a program, miután a francia és a portugál helyszínen használt erőforrásban is hibát fedeztek fel a mérnökök.

A nem várt probléma óriási káoszt okozott az orosz csapatnak, ugyanis két hét állt rendelkezésre arra, hogy megtalálják a hiba okát, orvosolni azt, és az alkatrészeket még el is kellett juttatni Marokkóba. A gubanc a blokk és a hengerfej között volt, a jelentések szerint a kompresszió szökött a motorból. Az viszont felettébb érdekes, hogy az argentin forróságban nem jelentkezett a probléma.

Az erőforrás meghibásodása a logisztikában is megkavarta a kártyákat. Annyira kevés szállítási idő állt rendelkezésre, hogy a Lada bizonyos alkatrészeket a csapattagok bőröndjeibe helyezve juttatott el az idei kalendárium második helyszínére.

Egyébként a motor az egyetlen olyan alkatrész, amelyért nem a Lada, hanem a francia ORECA cég felel. A motorcsere pedig rajtbüntetést von maga után az első futamra Rob Huff és James Thompson kárára.

Fotó: Motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr577374070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása