WTCC - ELŐZETES: 2015 MAROKKÓI NAGYDÍJ

Egy hosszas szünetet követően folytatódik a Túraautó Világbajnokság (WTCC) idei szezonja. A túraautósok ezúttal Marrakech utcáinak falai között mérik össze tudásukat.

A pálya

A WTCC mezőnye a 4545 méter hosszúságú marokkói pályára látogat a szezon második állomásán. A pálya vonalvezetésében számos sikán van, amelyek a megtördelik a hosszú egyeneseket. A pályáról röviden annyit, hogy a falak elképesztő közelsége óriási kihívást jelent, ennek révén a legkisebb hiba is sokba kerülhet. A két futam 14-14 körös lesz.

Az alábbi videóban a Zengő Motorsport magyar kiválósága, Michelisz Norbert mutatja be a marokkói pályát egy kör elemzésével:

Tavaly a marokkói futamokon alázott a Citroen, az első futamon a 2014-es WTCC-bajnok José Mária Lopez, a második a kilencszeres ralibajnok Sebastian Loeb diadalmaskodott.

Esélylatolgató

Az erőviszonyokról a március elején rendezett argentin futamról már kaptunk némi információkat. A papírforma szerint továbbra is a Citroen lesz az élen, valószínűleg a Honda lesz a legközelebb hozzá, mögötte pedig a Lada és a Chevrolet vívhat izgalmas csatákat.

Érdemes boncolgatni Michelisz Norbert esélyeit is. Az öt Citroent igencsak nehéz lesz megfogni, a magyar fiú egy jó időmérős teljesítményben bízhat esetleg, az már egy kezdőlöket egy szép futameredményhez. Termas de Rio Hondoban a magyar pilóta mindkét futamot csak a mezőny hátsó részéből kezdhette meg, konkrétan az utolsó sorból, miután a kvalifikáción a bal első kereke önálló útnak indult. Azonban a futam brillírozni tudott, remek rajtot vett és nagyon szépeket előzött, végül egy 6. és egy 7. hellyel hagyta el az argentin versenyhelyszínt, mindeközben a 7. helyen áll az összetettben, és a Yokohama Kupát vezeti a hímesházai születésű Michelisz.

Norbinak Marrakechben némi szerencsére is szüksége lesz, hogy egy jó időmérőt követően stabil pontszerzésben bizakodhasson.

Program

2015.04.17., péntek:
13:00 – Teszt [30 perc] (MST World live timing)

2015.04.18., szombat:
09:15 – Első szabadedzés [30 perc] (WTCC Blog, online, élő)
11:15 – Második szabadedzés [30 perc] (WTCC Blog, online, élő)
13:30 / 14:00 – Időmérő edzés [20 perc +10 perc +Q3] (Eurosport 2, élő)*

2015.04.19., vasárnap:
17:00 – Első futam [14 kör] (Eurosport, élő)
18:00 – Második futam [14 kör] (Eurosport, élő)

* A WTCC oldalán látható időtáblázat szerint a kvalifikáció kezdése 13:30-kor lesz, ám az Eurosport 2 műsorújságja szerint 14:00-kor kezdődik a közvetítés, ennek következtében előfordulhat az, hogy lemaradunk a Q1-ről, viszont vészesetre az Eurosport Player. A helyzet még eléggé sok kérdőjelet rejt magában, mivel előtte élő snooker-közvetítés lesz, ami véget érhet korábban, de később is. Azonban érdemes már 13:30-kor a tévéképernyőkre tapadni.

Fotó: Motorsport.com, F1 Fanatic, Wikipédia, Speedsport-Magazine.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr877373960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása