F1 - ECCLESTONE ÚJABB ÖTLETE: "MERCEDES MOTORT MINDENKINEK"

o-bernie-ecclestone-bribery-facebook.jpg

Bernie Ecclestone, a Forma 1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa már nem egyszer állt elő furcsa ötletekkel a sportág izgalmasabbá tételének érdekében. A 84 esztendős brit legújabb ajánlata: "Minden csapat Mercedes motorral versenyezzen!"

A Sport Bild  hármas interjút készített az F1 urával, Bernie Ecclestone-nal, valamint a Red Bull és a Mercedes csapatfőnökével, Christian Horner-rel és Toto Wolff-al. A brit milliárdos az interjú alatt vetette fel új ötletét, melyre aztán reagált Horner és Wolff is.

Niki Lauda, az interjúra utólag reagáló legendás háromszoros világbajnok (jelenleg a Mercedes tanácsadójaként tevékenykedik) nem ellenzi a vele jó kapcsolatot ápoló Ecclestone ötletét: "Ha a Renault és a Honda kivonulna az új szabály kedvéért, mi adnánk mindenkinek Mercedes erőforrásokat. Miért ne? Ha a többiek ezután sem tudnának nyerni, az már nem  ami bajunk lenne." 

Hasonló véleményen van Christian Horner, a Renault motorokat használó Red Bull csapatfőnöke is, szerinte ugyanis nem lenne komoly feladat újratervezni autójukat a németek motorja köré. Az interjú alatt azonban Toto Wolff figyelmeztetett, egy Ferrari nyilván nem akarna Mercedes erőforrással versenyezni.

Ecclestone erre rávágta: "A Ferrarit természetesen kihagynánk ebből, ők lennének a kivétel!" Wolff azonban tovább kétkedett az ötlettel kapcsolatban, mondván, a Forma-1-ben a győzelem a lényeg, márpedig, ha mindenki az ő motorjukat használná, azzal csak gyengítenének saját magukon.

Egyelőre nem kell komolyan venni az elképzelést, - hiszen igen valószínűtlen, hogy az épp nemrég visszatért Honda ismét otthagyná a királykategóriát, - de nem elképzelhetetlen, hogy napirendre kerül majd a csapatok és Ecclestone következő ülésén.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr377365140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása