F1 - HAMILTON A KAOTIKUS MÁSODIK EDZÉSEN IS MEGŐRIZTE A VEZETÉST!
F1 2015 Kínai Nagydíj, 2. szabadedzés

Lewis Hamilton maradt az élen a Mercedesszel a Forma-1-es Kínai Nagydíj második edzésén is, ám a Ferrari ismételten fenyegetően közelít a címvédő istállóra, főleg Kimi Raikkonennel, aki a második lett mindössze négy tizeddel lemaradva, ezzel megelőzve a harmadik helyen záró ausztrál Red Bull Racing-pilótát, Daniel Ricciardót. A második edzésen nem kicsit sikerült kaotikus: félhibák okozta kicsúszások, ember a pályán, jegyesek a lelátón.

Lewis Hamilton az első edzés után a másodikat is az első helyen zárta a villámgyors Mercedesszel Sanghajban, azonban a német istálló ennek ellenére nem nyugodhat meg, mivel annak ellenére lett második, mindössze négy tizedmásodpercnyi lemaradással a Scuderia Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkonen, hogy a délelőtti tréningen még 1-1,5 másodperces volt az olasz gárda hátránya.

A harmadik helyen meglepő módon Daniel Ricciardo zárt a Red Bull Renaultval, miután az ausztrál utolsóként futotta meg az időmérő-szimulációs körét. Az ausztrál mögött pedig Sebastian Vettel zárt a negyedik helyen a másik Ferrarival, aki a másfél órás edzés első perceiben kicsúszott egy igen furcsa részén a pályának, de ennek ellenére tudta folytatni a gyakorlást a malajziai győztes. Ahogy Ricciardo és Vettel, úgy Nico Rosberg is egy másodperc fölötti hátrányt gyűjtött össze a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltonnal szemben.

Clipboard016

A hatodik helyen záró Daniil Kvyat nem volt túl szerencsés, mivel már a bokszutcát füstölő, enyhén lángoló fékekkel hagyta, de már nem is tudott körbeérni a pályán, mivel a hosszú egyenes végén, annak ellenére, hogy betartotta csapata utasítását, miszerint menjen lassabban, lekoccolta a gumikorlátot a bukótérben, hiába váltott a Red Bull istálló vissza a Carbon Industrie termékeiről a Brembo fékjeire.

A hetedik helyen Valtteri Bottas zárt a Williamsszel Felipe Nasr Sauberjét és Romain Grosjean Lotusát megelőzve. A TOP10-et pedig Jenson Button zárta a McLaren-Hondával, amivel egy kisebb csodát hajtott végre az előző két hétvége szenvedéséit követően, ráadásul a másik MP4-30-as is jól muzsikált Fernando Alonso alatt, a spanyol a 12. helyen zárta az edzést.

Az edzés első félórájában egy, a 2003-as Brit Nagydíjon látottakhoz hasonló, hátborzongató kamikaze megmozdulásnak lehettünk szemtanúi, amikor egy ismeretlen férfi egyszer csak gondolt egyet, és a célegyenesben a lelátó irányból a bokszutca felé átszaladt a pályán úgy, hogy nemrég ment el azon a szakaszon előtte Marcus Ericsson a Sauberral, de már közeledett a Force Indiával Nico Hülkenberg. Azonban az idióta férfi nem jutott sokáig, mivel a felügyelők feltartóztatták őt. Mindemellett hasonlóan meglepő, ám kellemes pillanatnak is lehettünk szemtanúi, amikor egy kínai házaspár éppen az edzés alatt kötötte össze életét. 

A szabadedzésnek volt még egy nem kicsit veszélyes pillanata: Felipe Massa a hátsó szárny meghibásodott, a Williams Mercedes fara kitört balra a brazil pilóta, ám Massa nagyon precízen fogta meg az autóját, így csak éppen, hogy nekicsúszott a szalagkorlátnak, ennek következtében csak az első vezetőszárny sérült. Azonban a brazil kocsija megállt, így piros zászlóval meg kellett szakítani a szabadedzést, amely ekkor véget ért a brazil számára.

Clipboard01_3

A kínai nagydíjhétvége programja közép-európai idő szerint holnap reggel 6 órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel, az időmérő pedig 9 órakor kerül megrendezésre.

A második szabadedzés végeredménye:

Közvetlen hivatkozás a képhez


Fotó: Formula.hu, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr667356406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása