INDYCAR - MONTOYA GYŐZELMÉVEL INDULT A SZEZON

Az ex-Forma-1-es Juan Pablo Montoya nyerte meg az IndyCar 2015-ös nyitányát a floridai St. Petersburgben.

Az IndyCar-szezonnyitón a legnagyobb izgalmakat a kisebb koccanások hozták, ugyanis az első futamon a Team Penske uralma egyértelmű volt. Csapaton belül sokáig Will Power volt az esélyes a futamgyőzelemre, ám a kolumbiai Montoya az utolsó állást követően remek kivezető kört autózott, és ez volt az a kulcsmomentum, melynek köszönhetően a 110 körös verseny utolsó szakaszában az élre tört.

A verseny legnagyobb részében csak az első szárnyak repkedtek, olyannyira, hogy a televíziós szakkommentátorok már elkezdték számolgatni a törött első szárnyakat, végül a Honda 7-2-re megverte a Chevrolet-t, ám tempóban a japánok nem remekeltek ennyire.

A futam legnagyobb incidensét a Forma-1 Sauber csapatának ex-tesztpilótanője, Simona de Silvestro okozta, mikor hátulról eltalálta James Jakes autóját és kilökte a pályáról. A Schmidt Peterson Motorsports szerelőgárdája hosszú időn át tartó szerelést követően meg tudta javítani Jakes leamortizált versenygépét.

A két újonc közül a 2014-es Indy Lights-bajnok Gabby Chaves bizonyult jobbnak a 17. helyével, megverve a 20. pozícióban célba érő Stefano Colettit, aki a GP2-ből érkezett, és Forma-1-es álmainak kergetése helyett átigazolt a tengerentúlra.

A futam nagy részében Will Power állt az élen, Montoya pedig mögötte a lopakodott. A Team Penske két pilótája között pedig a 82. körben történt meg a helycsere. Az ausztrál Power egyszer próbálta visszaszerezni az első helyet, a 101. körben, amikor támadás közben koccant neki csapattársának, de szerencsére mindketten folytatni tudták a viadalt, igaz az ausztrál pilóta komoly másodperceket bukott ezzel az elhamarkodott manőverrel. Így Juan Pablo Montoya tavalyi visszatérését követően másodjára látta meg az első helyen a kockás zászlót. A kolumbiait először 2014-ben Poconóban.

Volt még másik két volt-Forma-1-es pilóta Sebastien Bourdais és Takuma Sato személyében. A francia a hatodik helyen, a japán a 20. helyen zárta a versenyt.

Az IndyCar két hét múlva a NOLA Motorsports Parkban jön a folytatás.

Fotó: IndyCar

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr667318666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása