F1 - MERHI INDULÁSA KÉRDÉSES KÍNÁBAN

Korántsem biztos, hogy Kínában is ott láthatjuk az első két versenyhétvégén a Manor színeiben szereplő Roberto Merhit, mivel kontraktusa kevés, ám határozatlan számú futamra szerződtették.

Malajziában tette meg első kilométereit a Manor Ferrari, ráadásul nagy meglepetésre Roberto Merhi célba ért a vasárnapi versenyen, 53 kört tett meg problémamentesen, míg csapattársa, Will Stevens el sem tudott indulni a megmérettetésen az üzemanyag-rendszer meghibásodása miatt. Ám ennek ellenére van félnivalója a spanyolnak, mivel egyelőre bizonytalan a Kínai Nagydíjon valószereplése, a 24 éves Merhi is bízhat abban, hogy újabb lehetőséget kap a sereghajtótól.

A spanyol a múltkor azt nyilatkozta, hogy szívesen versenyezne az egész évben, ám nagyon jól tudja, hogy a csapat hamarosan váltani fog, amennyiben egy másik pilóta nagyobb szponzori támogatással jön a háta mögött. Ráadásul a spanyol pilóta számára is nemsokára elindul a WSR-szezon, ahol kontraktusa van a Pons Racinggel, ez oly mértékben hat egymásra, hogy a futamok időpontja sok esetben üti egymást. A World Series by Renault utolsó előszezoni tesztjét a hét elején tartják Spanyolországban

„Miután véget ér a teszt a Motorland Aragon pályán, remélhetőleg a csapat újra mellettem teszi le a voksát, a Kínai Nagydíjra. Bármi történjék, köszönetet mondok a Manornak, hogy megadták ezt a lehetőséget, amivel valóra vált az álmom.” - nyilatkozta Roberto Merhi.

Merhi örömébe azért került némi keserűség is, mivel a spanyol versenyző három kört kapott a futamgyőztes Sebastian Vetteltől, a spanyol arra panaszkodott, hogy a harcolás helyett a kék zászlókat kellett kémlelnie a pályán. „Azt kívántam, a félreállás helyett inkább küzdjek a versenytársaimmal, ám a Manor jelenleg nem rendelkezik azon szükséges eszközökkel, hogy ez teljesüljön.”

Fotó: F1 Fanatic

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr967321238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása