F1 - AZ FIA SZÓRTA A BÜNTETŐPONTOKAT A FUTAM UTÁN

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) három versenyzőt is szankcionált a Maláj Nagydíj után.

Az FIA versenybírói nem bántak szűkmarkúan a büntetőpontokkal a Maláj Nagydíj leintése után. A Lotus Mercedes pilótája, Pastor Maldonado már a futamon egy tíz másodperces büntetést, utána pedig három büntetőpontot kapott a stewardoktól, mivel túl gyorsan hajtott a Safety Car-fázis alatt. Így a venezuelai neve mellett már nyolc ilyen egység áll, és ha eléri egy pilóta a tizenkettőt, akkor a delikvens a következő versenytől el van tiltva, épp ezért jön kapóra a venezuelai számára, hogy a kínai megmérettetés előtt három pont automatikus lehúzódik a listájáról, amit még a tavalyi Bahreini Nagydíjon gyűjtött be, mivel a pontok csak egy évre vagy összegyűlésükig szólnak.

A Force India párosa, Nico Hülkenberg és Sergio Perez sem úszta meg további dádá nélkül azt, hogy a versenyen kilökték Daniil Kvyatot és Romain Grosjean. A német és a mexikói is kapott egy tíz másodperces büntetést, illetve a futamot követően mindketten két-két büntetőpontban részesültek, így Perez számláján már négy ilyen egység van, míg Hülkenbergnek "csak" ez a kettő. A brit-indiai csapat pilótái erősnek gondolták az ítéletet, elmondásul szerint a baleset nem volt elkerülhető.

Fotó: XPB Images

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr47316020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása