F1 - ROSBERG VOLT A LEGGYORSABB A HARMADIK EDZÉSEN!
F1 2015 Maláj Nagydíj, 3. szabadedzés

Nico Rosberg nyerte a harmadik szabadedzést a Mercedesszel, két tizedet verve a csapattársára Lewis Hamiltonra.

Tikkasztó hőségben kezdődött meg Malajziában az időmérő edzés előtti utolsó gyakorlás: a levegő 33, az aszfalt 62 (!!!) fokos volt a zöld lámpák kialvásakor, ráadásul az irtózatosan magas páratartalom miatt elképesztően fülledt volt a levegő.

Azonban a mezőny java az embertelen időjárási körülmények ellenére hamar letudta az installációs körét, viszont ezek teljesítése után meglehetősen inaktívvá váltak a pilóták, csak páran volt a pályán ezután. Az első mért idő Stevens részéről érkezett, ám a brit 1:49.397-es ideje semmiképp sem volt ütőképes, tíz perc után már több versenyzőnek is volt értékelhető körideje. A sorrend ekkor Kvyat, Ricciardo, Ericsson, Nasr, Stevens volt.

Amikor már 15 perc eltelt az edzésből Kimi Raikkonen gyors körön volt, meg akarta előzni az előtte lassú tempóban haladó lotusos Romain Grosjeant, ám a francia feltartotta, sőt a "Jégember" majdnem neki is ment, aki az eset közben egyébként kapott egy bal hátsó defektet.

Közben a McLarennél sem zajlott zökkenőmentesen a harmadik edzés, mivel Buttonnak elszállt a Honda-motorja, és cserélni kell, amely azt jelenti (a jelenlegi szabályok szerint), hogy már csak három erőforrást használhat fel büntetés nélkül.

A pilóták jócskán küszködnek a hőséggel, ami némileg vezetésükre is kihat: rengeteg az elfékezés például, sőt Sergio Perez még a pályát is elhagyta. A mexikói után Roberto Merhi a tegnapi naphoz hasonlóan ismét besokallt, ám ezúttal nem ásta el magát a Manorral a kavicságyban, egyébként mindketten a 9-es kanyarban, a 2-es és a 3-as szektor határánál hibáztak.

Mindeközben alakultak a mért körök, és még féltávnál sem járt az edzés, amikor a Mercedesszel Nico Rosberg az élre állt. A német pilótát követte a Red Bull ausztrálja, Daniel Ricciardo (közepes gumikon) és a Williams párosa, Massa - Bottas sorrendben. Azonban az élmezőnyben nemsokára változott a felállás, mivel jött Hamilton, aki első gyors körével a negyedik helyre sorolt be, Vettel pedig a Ferrarival feljött a második helyre. Amúgy Hamilton utána javított három tizedet a gyors körén, ám az előrelépésre nem volt elegendő.

Az utolsó percekben jött el az ideje annak, hogy a pilóták a közepes keverékű Pirelliken teljesítsenek egy rövid időmérő-szimulációt. Ezen percek szörnyen kicsi érdeklődéssel kezdődtek el, csak Ricciardo és Merhi volt a pályán, azonban lassan a többiek is csatlakoztak. Rosberg ekkor brutális kört futott az űrhajó-gyorsaságú Mercedesszel, 1:39.690-et futott a német. Mögé Bottas a Williamsszel 1:40.406-tal felkapaszkodott a második helyre, de jött a csapattárs Felipe Massa, aki 15 ezreddel megelőzve a finnt, átvette ezt a pozíciót. Azonban Kimi Raikkonen, akinek a defekt miatt az edzés nagy része kimaradt, a Williamsek elé vágott a Ferrarival 1,5 tizedmásodpercnyi előnnyel, de a finn idejét felül tudta múlni Lewis Hamilton, aki 1:39.873 alatt talált körbe a pályán. Vettel pedig bejött Raikkonen mögé, a 4. helyre a másik Ferrarival.

Végül a Mercedes párosa zárt az élen, Nico Rosberg - Lewis Hamilton sorrendben, mögöttük a Ferrarival Kimi Raikkonen lett a harmadik, a finn hátrány 0,5 másodpercre rúgott.

Az időmérő edzés közép-európai idő szerint 10:00-kor kezdődik.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: Facebook, Twitter, F1 Fanatic

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr227311510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása