MOTOGP - MÁSODJÁRA ÉS HARMADJÁRA IS MARQUEZ AZ ÉLEN
MotoGP 2015 Katari Nagydíj, 2-3. szabadedzés

20991_orig_30535437e94f277e3b75efef4037c54f

A kétszeres világbajnok Marc Marquez dominált a MotoGP szezonnyitó Katari Nagydíj második és harmadik edzésén is a Repsol Hondával.

A második edzésen már az első gyors köröket követően látszott, hogy semmi sem változott a csütörtökön megtartott első edzés óta, azaz Marc Marquez utcahossznyi előnnyel máris vezetett a Repsol Honda színeiben versenyzőtársai előtt. A spanyol elsőre 1:55.281-et ment, de ezen a köridőn nemsokára még négy tizedet javított, azaz 1:54.828 alatt talált körbe a katari aszfaltcsíkon, és négy tizedmásodpercnyi előnyre tett szert csapat- és honfitársával, Dani Pedrosával szemben. A harmadik helyre pedig Andrea Dovizioso ugrott föl a "szárnyas" Ducatival.

A kezdeti tűzijáték után a pilóták a versenyszimulációra koncentráltak az utolsó percekig, így hosszú időn keresztül Marquez, Pedrosa, Dovizioso, Lorenzo és Iannone alkotta az élmezőnyt. A fináléban a kemény gumikon próbálkozó Valentino Rossi érkezett meg az ötödik helyre a Yamahával, bár nem sokáig maradt a "Doktor" ebben a pozícióban, mivel Cal Crutchlow egy negyedik helyet érő időt motorozott, majd jött Iannone is a "szárnymentes" Ducatival.

Viszont a sorrendben már nem történt változás, a Repsol Honda uralmával zárult a második edzés, Marquez és Pedrosa között azonban megmaradt a 4-5 tizedmásodperces differenciál. A gyári Yamahák pedig a 6-7. helyig csúsztak vissza Lorenzo - Rossi sorrendben. A legjobb tízbe az utolsó percekben bukó Mike di Meglio, illetve Bradley Smith és Hector Barbera fért be. A szabadedzés eseményei közt említendő a szörnyen gyenge teljesítménnyel debütáló Marco Melandri esése, illetve Aleix Espargaro Suzukija a célegyenes végén felmondta a szolgálatot.

motogp_2015_katar_fp2.png

A címvédő Marc Marquez nyerte meg a MotoGP harmadik szabadedzését Katarban a Repsol Hondával.
A harmadik szabadedzésen a pilótáknak lehetőségük volt bebiztosítani az időmérő második szakaszában való részvételt, ahogy azt az előző években megszokhattuk.

Az edzést a Ducatik nagyszerűen kezdték meg, Iannone és Dovizio is a jobbnál jobb köröket futott folyamatosan. Esésekben sem volt hiány: először Melandri, majd Baz és végül az utolsó szakaszban Iannone és de Angelis kötött ki a kavicságyban. Az edzés két nagy meglepetésembere a szatellites Cal Chrutchlow és Aleix Espargaro volt a visszatérő Suzukival. Chrutchlow egészen a második helyig küzdötte föl magát. Aleix Espargaro pedig a negyedik helyen zárta az edzést, csapattársa, Maverick Vinales viszont csak a 13. helyen végzett. Marquez nyert, mögötte Chrutchlow végzett, a harmadik helyezett pedig Andrea Iannone lett a Ducatival. A két Yamaha a 8-9. helyen végzett Jorge Lorenzo - Valentino Rossi sorrendben. A TOP10-et Pol Espargaro zárta.

Az időmérő edzés közép-európai idő szerint holnap este 18:35-kor veszi majd kezdetét.

motogp_2015_katar_fp3.png

Fotó: Formula.hu

Kováts Olivér, Csáti Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr607311196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása