F1 - LEWIS HAMILTON UGROTT AZ ÉLRE A MÁSODIK EDZÉSEN!
F1 2015 Maláj Nagydíj, 2. szabadedzés

Lewis Hamiltont még az egymásra halmozódó műszaki hibák sem állították meg abban, hogy megnyerje a második szabadedzést Kuala Lumpurban. A Mercedes brit világbajnoka mögött Kimi Raikkonen zárt a Ferrarival, illetve a másik Mercedesszel Nico Rosberg.

A brit Lewis Hamilton számára katasztrofálisan indult a maláj nagydíjhétvége, ugyanis az első 90 perces gyakorláson motorhiba miatt még mért kört sem tudott futni, sőt a váratlan galiba veszélybe sodorta a második edzésen való részvételt. Azonban a Mercedes a motor cseréje nélkül orvosolni tudta a problémát, így 2008 és 2014 világbajnoka a körülményekhez viszonyítva hamar csatlakozni tudott versenyzőtársaihoz. Azonban a gondok még ekkor sem fogytak el a brit versenyző számára, ugyanis a telemetria nem működött, emiatt a csapat óvatosságból többször is a bokszba rendelte Hamiltont.

Ez idő alatt a Mercedes másik versenyzőjének, Nico Rosbergnek nyugodtan zajlott a pénteki napja, az edzés elején a kemény keverékű gumikon átvette a vezetést, mögé a két Ferrari sorolt be, ám amikor előkerültek a közepes keménységű Pirellik, változott a sorrend. Az élmezőny tagjai javítottak, ennek ellenére Nico Rosberg fél tizedmásodperccel kikapott Raikkonentől. Azonban jött a kényszerpihenőről érkező Hamilton, aki 1:39.790-es idejével négy tizedet verve a finn pilótára, az élre vágott.

Így Kimi Raikkonen a második helyre, Nico Rosberg a harmadik pozícióba csúszott vissza, mögöttük Daniil Kvyat zárt a Red Bull-lal a negyedik helyen, ám az orosznak sem zajlott gördülékenyen a második edzés. A véghajrában az osztrák csapat felszólította a frissen igazolt versenyzőjét, hogy lassú tempóban, kuplungérintés nélkül hajtson be a garázsba.

Utána a két Williams, Bottas - Massa sorrendben férkőzött be az 5-6. helyre, mögöttük a ferraris Sebastian Vettel csak a hetedik leggyorsabb időt tudta autózni a mezőnyben, mivel a négyszeres világbajnok az edzés középső szakaszában nem tudott jó időt futni a lágy gumikon.

1_4 66

A következő történt ugyanis. Előbb Roberto Merhi pördült meg a Manorral a 13-as kanyarban, ám a spanyol benn is ragadt a sóderágyban, amivel előidézte a szabadedzés egyetlen piros zászlós fázisát. Majd ugyanezt a manővert a német Vettel is leutánozta, ám ő még el tudta kerülni a kavicságyat az SF15-T-vel, és mivel ez volt a kvalifikáció-szimulációs köre, az elfékezett abroncsok miatt a köre is elszállt.

A nyolcadik-kilencedik helyen a Toro Rosso-pilóta Max Verstappen és a sauberes Marcus Ericsson zárta a másfél órást edzést, megelőzve az első tízet záró Daniel Ricciardót, akinek komoly motorproblémái voltak, ezzel magyarázható az alacsony körszám, ráadásul így is volt olyan időszak, amikor az ausztrálnak csak öt henger üzemelt a motorjában.

CBFkLVcUYAAm0MA

A McLaren-Hondák leggyorsabb köridejei a 16-17. helyre voltak elegendőek, ismételten Alonso végzett előrébb, de már stabilan három másodpercen belül van a wokingi csapat Hamiltonhoz képest. A spanyol pilóta egy kicsúszás után a füvet is megjárta, míg Button több alkalommal is alulkormányzottnak érezte autóját, melyet jelentett is csapatának.

A sepangi nagydíj hétvége Forma-1-es programja közép-európai idő szerint reggel hét órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel.

A második szabadedzés végeredménye: 

Fotó: Formula.hu

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr377310264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása