F1 - KÍNAI CÉG KEZÉBEN A PIRELLI!

A Pirellinél a vasárnapi nap folyamán tulajdonoscsere történt, a világ ötödik leghatalmasabb gumiabroncsgyártója kínai kezekbe került, így nem tudni, hogy a megkötött üzlet miképpen fogja befolyásolni a Forma-1-es szerepvállalást.

Vasárnap egyezkedtek meg a felek, miután Olaszországban súlyos anyagi problémák uralkodnak az euró gyengélkedése miatt, ebből a kínaiak pedig ezt előnyükre fordították. A China National Chemical Corp (röviden ChinaChem) 7,1 milliárd euróért vásárolta fel a Pirellit, amely már 143 éves múlttal rendelkezett. A biznisz létrejöttét követően az olasz cégnek ipari részlege a ChinaChemhez fog tartozni.

Azonban, ami elmaradt a megállapodáskor, hogy miként lesz ez a tulajdonosváltás hatással a Forma-1-es szerepvállalásra. Az idei év második felében lesz kiírva a gumiszállítói pályázat a következő esztendőkre. Paul Hembery azonban elárulta, hogy addig nem pályáznak, amíg nem derül ki, hogy milyen szabályok lesznek a Forma-1-ben a jövőben.

Fotó: Autosport.com

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr237301257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása