F1 - A MERCEDES MEGMENTETTE VOLNA A NÉMET NAGYDÍJAT, DE ECCLESTONE NEM HAGYTA

Nico Rosberg - F1 Grand Prix of Germany

A címvédő Mercedes saját számlájának terhére megmentette volna a Német Nagydíjat, ám Bernie Ecclestone, a FOM elnöke ezt nem engedte meg.

A mezőny egyetlen német engedéllyel versenyző csapata, a Mercedes mindent megpróbált megtenni azért, hogy 2015-ben is legyen a gárdának hazai futama, akárcsak egyik pilótájuknak, Nico Rosbergnek, aki tavaly nyerni tudott a Hockenheimringen.

Kiderült, hogy a Mercedes nagy összegeket vállalt volna magára Hockenheim kiadásaiból, hogy a pálya megtarthassa a 2015-ös német futamot. A brit Observer értesülései szerint a Mercedes AMG Petronas kifizette volna a futam utáni veszteségek 50 százalékát, sőt még a futam hirdetésének költségeit is elvállalta volna a 2014-es konstruktőri világbajnok. Azonban a tárgyalások folyamán a Formula One Management (FOM) elutasította az ajánlatot, ennek következtében a csütörtökön a pálya, míg a pénteki nap folyamán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, hogy 1960 után első alkalommal nem lesz Forma-1-es futam Németországban.

A Mercedes szóvivőjének a közleménye:

„A versenynaptár megszervezése az FIA-nak, a kereskedelmi jogok tulajdonosának és a pálya promótereinek a feladata. Alapvetően nem hisszük, hogy a résztvevő csapatok dolga pénzügyileg kisegíteni egyes versenyek szervezőit, és abban sem hiszünk, hogy ez fenntartható modell lehet a jövőben. Mindazonáltal a Német Nagydíj a Forma-1-es naptár a leghagyományosabb helyszínek egyike, nekünk pedig nagyon fontos, hogy a versenyt megrendezzék. A Mercedes-Benz is belefolyt a tárgyalásokba és felajánlotta, hogy jelentős összeggel támogatja a 2015-ös Német Nagydíj sikeres megrendezését a Hockenheimringen, azonban az ajánlatunkat sajnos nem fogadták el.”

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr987290863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása