F1 - AZ FIA IS MEGERŐSÍTETTE A NÉMET NAGYDÍJ ELMARADÁSÁT

Immár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is megtette a bejelentést, miszerint hivatalosan is elmarad a Német Nagydíj, 55 év után először, ez azt jelenti, hogy az előző két szezonhoz hasonlóan 19 futamból fog állni az idei versenynaptár.

Ritka eset az, amikor már szezon közben történik bejelentés arról, hogy egy futam kiesik a versenynaptárból, de most erre is sor került. Hosszadalmas huzavona után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette, hogy idén nem lesz Német Nagydíj, miután Nürburgring az eget rengető jogdíjak, a Hockenheimring pedig az elenyésző mennyiségű nézőközönség, a késői felkérés és a szerződésben lévő pontok miatt nem tudta vállalni a szereplést. Ennek következménye az lett, hogy az idei évben elmarad a németországi verseny, azonban helyettes futam sem lesz, ez azt eredményezi, hogy 20 helyett 19 állomást tartalmaz a versenynaptár. A Német Nagydíj eredetileg a 10. futam lett volna, egy héttel megelőzve a Magyar Nagydíjat, a július 19-i hétvégén, így azonban a magyarországi forduló kerül a szezon középpontjába.

A Német Nagydíj elmaradása brutális csapás a Forma-1 hírnevének, hiszen a mezőnyben több német kötődés is van. Ott van a Ferrari újonnan igazolt pilótája, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel; a tavalyi évben a konstruktőri bajnoki címet fölényesen elhódító Mercedes, és annak német, a tavalyi évet másodikként záró versenyzője, Nico Rosberg, illetve a Force India színeiben szereplő Nico Hülkenberg.

Fotó: This Is F1

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr187287597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása