F1 - BOTTAS KÜZD A SEPANGI RÉSZVÉTELÉÉRT

Nyolc nappal a maláj nagydíjhétvége kezdete előtt továbbra is erősen kérdéses a Williams Martini Racing finn pilótájának, Valtteri Bottasnak az indulása a hátfajdalmai miatt.

Korántsem biztos Valtteri Bottas Maláj Nagydíjon való visszatérése a jövő hétvégén. A finn pilóta a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj kvalifikációján sérült meg, aminek következtében a futam kihagyására kényszerült.

Finn médiumok állítják, a tavalyi világbajnokság negyedik helyezettje nem tért vissza Európa kontinensére, hanem egyenesen Indonéziában repült, hogy megszokja az időzónát a március 27-29-e között esedékes második versenyhétvégére, melyet Sepangban rendeznek meg. A Turun Sanomat állítása szerint a finn pilótát edzője, Antti Vierula és fizioterapeutája is segíti a visszatérésben. A Williams szóvivője a téren megnyugtatta a szurkolókat, hogy a gárda mindent megtesz annak érdekében, hogy Bottas újra 100 százalékos legyen. Ami azonban óriási kérdés, hogy a probléma gyökeres megszüntetéséhez lesz-e szükség egy műtétre, mint ahogyan az volt honfitársa, Kimi Raikkonen esetében. Mika Hakkinen az Ilta Sanomatnak éppen arról beszélt, hogy a féktávokon a pilóta hátának az alsó része nagy terhelésnek van kitéve.

Azonban a Williams nagy gondban lenne Bottas helyettesítését illetően, amennyiben a finn nem tudná vállalni a szereplést. A grove-i alakulat tesztpilótái, Alex Lynn és Susie Wolff kicsit sem tapasztaltak, ráadásul Lynn-nek nincs versenyzői engedélye, míg Wolff nem tartalékpilóta.

Fotó: Autosport.com

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr607284607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása