FORMULA E - JÖVŐRE LESZ FUTAM SVÁJCBAN?

Újabb helyszín lehet a jövő évi Formula E-naptár részese.

Új helyszínnel bővülhet a Formula E 2015-16-os versenynaptára. 1955 után először rendeznének autóversenyt Svájcban. Az autóversenyzést tiltó törvény okának bevezetése az 1955-ben megrendezésre kerülő Le Mans-i 24-órás volt: Pierre Levegh balesetet szenvedett, amiből tömegkatasztrófa lett, 84 néző halálát követelte az eset és további 120 sérülést. Emiatt hat évtizede nem száguldhattak az autók svájci földön. 1982-ben Forma-1-es Svájci Nagydíjat tartottak, de ehhez az ország csak a nevét adta, hiszen Franciaországban került megrendezésre. Most úgy látszik megtört a jég, és a svájci kormány beadta a derekát, ennek következtében a Formula E-futamot rendezhetnek jövőre, ebben valószínűleg a svájci pilótahölgy Simone de Silvestro és a olyan svájci cégeknek a keze is benne van, mint a Tag Heuer és a Julius Baer. A törvény módosítása csak az elektromos autókra vonatkozik, így Forma-1-es versenyt egy ideig biztos nem láthatunk az országban. A másik helyszín, amivel esetlegesen bővülhetne a versenynaptár, az Montreál lenne.

Fotó: FIA Formula E
Csáti Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr607279243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása